+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tablókiállítás
2023. szeptember 19. kedd 14:04
Tablókiállítás
Tablókiállítás nyílt hétfőn Nagykanizsán.
Nagykanizsa

A tárlat Pilinszky János és Kertész Imre életét, valamint a szabadság kérdéséről megfogalmazott érzéseiket, gondolataikat mutatja be a Hevesi Sándor Művelődési Központban. 

Két párhuzamos tablókiállítást láthatnak az irodalom iránt érdeklődők a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A Kertész Imre Intézet utazó kiállítása érkezett Nagykanizsára, amelyben a Nobel-díjas Kertész Imre és a Kossuth-díjas Pilinszky János munkásságába nyerhetünk betekintést.

–A kiállítás egymással rokon témákat mutat be két különböző szemszögből. Az elsősorban lírikus Pilinszky és az inkább prózában tevékenykedő Kertész Imre élete és művészete elválaszthatatlan a szabadság kérdésétől egy diktatúrától terhelt században és ezzel összefüggésben, az egyén és a rá nehezedő történelem kölcsönhatásától - mondta el Györgyné Bergmann Hajnalka, a Kőrösi-iskola tanára.

A 20. századi magyar irodalom két meghatározó személyiségének életművéből kiragadott részek, életrajzi események, fényképek láthatóak a színházi előcsarnokban. 

–Mindkettőjük a magyar irodalomtörténet vezéregyénisége, illetve az ő témaköreik mindannyiunkat érintenek, bekúsznak a mindennapi életünkbe ezek a fő fogalmak, mint a szeretet, a szabadság és a hit mindannyiunk életének mozgatórugói - árulta el Kazányi Anett, a Kanizsai Kulturális Központ művelődésszervezője.

A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságának segítségével látható a kétszer 14 rollapból álló tárlat, amit szeptember 22-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu