+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Összefogás és együttműködés
2023. szeptember 20. szerda 13:00
Összefogás és együttműködés
Kelet-Magyarország helyett ma már az ország déli része gazdasági szempontból a legelmaradottabb – fogalmazott Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Nagykanizsa

Kelet-Magyarország helyett ma már az ország déli része gazdasági szempontból a legelmaradottabb – fogalmazott Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Nagykanizsa és térsége fejlesztéséért a kamara egy minden területet érintő előadás-sorozat indítása mellett, Európa legnagyobb ingatlan-és befektetési vásárán, az Expo Real-en is elindítja a várost.

Nemrégiben több olyan fejlesztés történt az országban Polay József szerint, amelyek hátrányos következményei Nagykanizsára és a térségére is kihatnak. Jelenleg súlyosabban egy-két helyi céget érint mindez. Éppen ezért, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a fejlődés segítését szolgálja, több más mellett egy 6 alkalmas előadás-sorozat létrehozásával, ami megismertette Kanizsa helyzetét a kulcsminisztériumokkal. Öt előadás már megtörtént, az utolsó esemény pedig októberben lesz. Mindezek mellett a kormány legfontosabb gazdasági szervezeteivel is felvették a kapcsolatot.

– Adtunk egy olyan mixet, ami jó lehet a vállalkozóknak, illetve felhívja a figyelmet Nagykanizsára és környékére, és tulajdonképpen adhat egy megfelelő lökést, egy lehetőséget a városnak. Úgy tűnik, hogy az a törekvésünk, hogy a kormányzat figyelme keletről dél felé irányuljon, az kezd beérni, hiszen miniszter úr azt mondta, hogy a számok teljesen bennünket igazolnak, és ma már nem Kelet-Magyarország az egyik legelmaradottabb térség, hanem Dél –nyilatkozta Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Kamara mottója szerint összefogás és együttműködés nélkül nincs előrelépés, éppen ezért ösztönzik a vállalkozókat és a lakosságot a kooperációra. Polay József hangsúlyozta, a város ideális adottságainak kihasználása lenne az elsődleges cél: ennek kulcspontjai az út-és vasútfejlesztés, egy új ipartelep létrehozása, valamint a Science Park megépítése. Ebben lehet segítségre az október 4-én induló, Münchenben megrendezett Expo Real, amin a Kamara kezdeményezésére Nagykanizsa is képviselteti magát.

– Ez egy nagyon fontos Expo Európában. Azt lehet mondani, hogy ezen minden befektető, minden érdekelt részt vesz, az országok itt jelennek meg és mutatják be magukat, kelletik az árujukat, hogy ide hozzad, ide érdemes. És ugye azt tudjuk, hogy nagyon nagy harc folyik a befektetésekért, ezért szükséges, hogy ott legyünk. Mi megvizsgáltuk, elemeztük, és arra jutottunk, hogy olyan sikeres városok, mint Zalaegerszeg, Kecskemét szintén részt vettek ezen, és ennek az exponak a bemutatása után 2-3 év múlva jelentkeztek is az eredmények – tette hozzá Polay József.

A jövőbeni fejlesztésekről, tervekről és az Expo Real-ről további részleteket hallhatnak mai, Napi Kanizsa című műsorunkban.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu