+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kutyakiállítás és verseny
2023. szeptember 20. szerda 13:35
Kutyakiállítás és verseny
Az ebek és gazdáik 4 kategóriában mérhették össze a megszerzett tudásukat. Sokan neveztek a városból és környékéről, de határon túli résztvevője is volt a kihívásnak.
Kiskanizsa

Hobbikutya-kiállítást és engedelmességi versenyt tartottak Kiskanizsán. Az ebek és gazdáik 4 kategóriában mérhették össze a megszerzett tudásukat. Sokan neveztek a városból és környékéről, de határon túli résztvevője is volt a kihívásnak. 

Az Ebtenyésztők Sport és Hobbi Kutyások Dél-Zalai Egyesületének rendezvényén most is erős és jól felkészített mezőny gyűlt össze. Külön kategóriát indítottak a fiatal felvezetőknek, a 14 év alattiaknak, biztosítva ezzel a gyakorlási lehetőséget.

– Ez most már lassan hagyomány, mert már több éve tartunk hobbi kutyáknak kiállítást és engedelmességi versenyt. Megpróbáljuk itt Kanizsán és környékén felrázni a kutyás életet kicsit. Itt egy jókedvű tárasaság jön össze mindig. A kutyázók, a kutyáknak az engedelmességi versenyen a hibákat megmondjuk, hogyan készítsék fel őket, mi mit látunk megfelelőnek, milyen metodikával dolgozzanak. A kollégámmal egyébként, Biczó Péter FCI teljesítménybíró úrral bírálok, én is FCI teljesítménybíró vagyok és így kapnak egy szakszerű bírálatot – árulta el Tóth József, az Ebtenyésztők Sport és Hobbi Kutyások Dél-Zalai Egyesületének elnöke.

A bírálatok nem hivatalosak, de így is volt olyan résztvevő, aki Szlovákiából érkezett a versenyre. Mészáros Bencéék már kora hajnalba indultak Kiskanizsára. Korábban sokat készült Hertzeg nevű kutyájával és a közös főpróbájuk is jól sikerült.

– Mi Szlovákiából vagyunk Negyedről, és azt kell rólunk tudni, hogy Hertzeg ugyebár, alig múlt egy éves, és neki még nincs meg a vizsgája. A vizsga nélküli kategóriába jelentkeztünk még csak, megpróbálni –árulta el Mészáros Bence.

Gilincsek Abigél Boróka nevű kiskutyájával indult, az állat 5 hónaposan került a családhoz. Még nagyon kajla, szeret sokat játszani, de jól vette az akadályokat első versenyén.

–Úgy készültünk fel a versenyre, hogy otthon is sokat gyakoroltunk, meg a pályán is. Megvolt beszélve az időpont, mindig. És volt most az első versenyünk –hangsúlyozta Glincsek Abigél.

Az egyesületnek december elején lesz hivatalos vizsgája, ahol különböző szinteket lehet teljesíteni, valamint egy Mikulás kupát is tart a csoport.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu