+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A játszótér nem költözik - a dobok igen
2023. szeptember 20. szerda 15:12
A játszótér nem költözik - a dobok igen
A játszótér marad – így foglalta össze röviden az Eötvös tér helyzetét Berta Krisztián.
Nagykanizsa

A játszótér marad – így foglalta össze röviden az Eötvös tér helyzetét Berta Krisztián. Az önkormányzati képviselő nemrégiben a terület hajléktalan problémájával kapcsolatban nyilatkozott Híradónknak. Az összeállítás után számos megkeresés, üzenet és komment érkezett, amelyekben mind a nemtetszésüket fejezték ki a helyiek, hogy a város egyik legnépszerűbb játszóterét a Csó-tóhoz költöztetné az ÉVE-frakció. A politikus ma hangsúlyozta: ez a lépés ötletként sem merült fel.

A dobok és az azokat egy görbe este után püfölők hangja az, amik évek óta rendre problémát okoznak a helyieknek. A költöztetési terv csak erről szól, és nem érinti a parkban található kötélpiramist, a mászótornyot, a rugós játékokat, a hintákat és a fitneszeszközöket sem.

– Csak a zavaró elemeket költöztetnénk el, tehát a hangszeres elemeket. Ez zavarja a Huszti és az Eötvös téren élőket, főleg a nyári időszakban. Hosszú ideje kérik már ezt, mi is hosszú ideje kérjük már ezt a Városfejlesztőtől, viszont volt fenntartási kötelezettségünk, amik alatt nem voltak mozdíthatóak ezek az elemek. De szerencsére ennek már a végére érünk. Bízom benne, hogy hamarosan ezek a hangszeres játékok eltávozhatnak. S a Csó-tó egy ideális helyszín lehetne, hiszen viszonylag kevésbé zavarja a Csó-tó környékén élőket, mint a belvárosban –nyilatkozta Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A játszószerek ugyan nem, de a dühöngés és a hajléktalanok jelenléte miatt az okospadok felkerültek az új helyszínre költöző tárgyak listájára. Korábban a városi főépítész javaslatára kerültek a jelenlegi helyükre, azonban hamar megjöttek az első lakossági panaszok, néhány hónapja egy lakás ablakát is betörték.

– A játszótértől abszolút független az okospadok kérdése, rövidebb ideje is vannak itt, mint maga a játszótér. Az okospadokkal más fajta problémák vannak. Azoknak is szeretnénk helyet találni, vélhetően majd a befogadó játszótér vagy az Aréna környezetében lesz rá mód, hogy oda átszállítsuk, de ahhoz még egy kis idő kell –tette hozzá Berta Krisztián.

 Az Eötvös teret korábban sem kerülték el a félreértések. 2020 márciusában szintén nagy port kavaró ügy volt, hogy az eredeti tervek szerint az épülő sétányon két fa maradt a nyomvonalban, amit aztán hosszas egyeztetés után sikerült elkerülni.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu