+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Indul a víztoronyprojekt
2023. szeptember 21. csütörtök 15:07
Indul a víztoronyprojekt
Többszöri módosítás után, végül 191 millió forint jutott erre a projektre, amelynek részeként megújul a homlokzat és kicserélik a nyílászárókat.
Nagykanizsa

Hétfőn elindul a víztorony fejlesztése. A napokban már az előkészületi munkáknak, az antennák áthelyezéseinek neki is álltak a szakemberek. Többszöri módosítás után, végül 191 millió forint jutott erre a projektre, amelynek részeként megújul a homlokzat és kicserélik a nyílászárókat.

Szerdán már sokan láthatták munka közben a darus kocsit, ami előfutára volt a jövő héten induló kivitelezésnek. 

Ma sajtótájékoztatón ismertették a projekt részleteit. Első ütemben a tető készül el, majd ezt követik a további külső munkák. Ahogy arról már többször beszámoltunk: a maradványösszegek átcsoportosításának köszönhetően, az eredetihez képest 142 millió forinttal többet szánnak a Víztorony felújítására. – A Víztorony egyik legnagyobb problémája a beázás, mind a tető, mind a homlokzati oldalról. Látjuk kívülről is, hogy néz ki a vakolat, de a tető még rosszabb, ha felmegyünk, láthatjuk. Ez egy nagyon fontos beruházás és nagyon fontos az, hogy megalapozza a későbbi fejlesztési ütemeket is. Hiszen bent is később sokkal könnyebben dolgoznak így, ha arra kerül a sor. A tető felújítása 48,6 millió forint, ennyiért nyerte el a kivitelező, hétfőn kezdi a munkálatokat – mondta el Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

A munkát Lovkó István nyerte el, aki évek óta alvállalkozója a Vízműnek. Mint mondta, szívügyének tekinti a Víztorony sorsát, de azt is kiemelte: ez a projekt már halaszthatatlanná vált. – Én ezen a tornyon többször voltam, veszélyelhárítás és hasonló dolgok miatt, a Vízmű révén. De mikor felmentünk megnézni most újra a tetőszerkezetet, akkor azt láttuk, megmondom őszintén, hogy nagyon olyan állapotban van, amit nem lehet már húzni tovább –fogalmazott Lovkó István vállalkozó.

A mai tájékoztatón Fodor Csaba kiemelte: ez a mostani fejlesztés is azt igazolja, hogy jó döntést hoztak tavaly szeptemberben, amikor nem adták át az államnak a Vízművet. A frakcióvezető szerint ha megteszik, sem a Víztoronyhoz kötődőt, sem a Teleki-Platán rekonstrukciót nem valósíthatták volna meg, és ezzel gyakorlatilag a kanizsaiak vízellátását kockáztatták volna, hiszen az állam jelenleg inkább kihúzza a fejlesztéseket, sem mint megvalósítja. – Nyilvánvalóan a Fidesznek az érdeke az lett volna, ha Nagykanizsa Megyei Jogú Város közgyűlése úgy dönt, hogy átadjuk a Vízművet. De, hogy a polgármester szavaival éljek: „a városvezető ÉVE-frakció úgy döntött, hogy nem adja át”. S ez bizony nagyon jó döntés volt. Ennek köszönhető, hogy elkészülhetett a Teleki-Platán vízi beruházás, s ennek köszönhető, hogy ma itt állhatunk a Víztorony előtt, ami valóban elég lepusztult állapotban van –vmondta Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője. Érdekesség, hogy a projekt során egy magyar fejlesztésű, speciális szigetelőanyag kerül a tetőre, ami rugalmas, így a repedések ellen is védelmet nyújt. A külcsín mellett abban az ÉVE-frakció politikusai egyetértettek, hogy fontos lesz a gépészet megújítására is forrást találni. Ennek a költségét a szakemberek – a jelenlegi árak mellett – minimum 500 millió forintra teszik.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu