+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Rákász Gergely 30 éve a pályán
2023. szeptember 25. hétfő 14:14
Rákász Gergely 30 éve a pályán
Újra Nagykanizsára látogatott Rákász Gergely, ezúttal a Lords of the Organ 7. évadával.
Nagykanizsa

Az orgonaművész vasárnap a református templomban adott telt házas koncert.

A Covid-időszak alatt is folyamatosan dolgozott Rákász Gergely. A közönsége kérésére, ekkor készült el egy meditációs CD-je, ami nagy siker lett. A művész szintén fontos felismerésként említette, hogy érdemes megtölteni klasszikus zenével az egykori kastélyok, várak udvarait. Rákász Gergely idén ünnepli színpadra lépésének 30. évfordulóját.

– Annyi művészi szabadságom volt, hogy én beemeltem a koncepcióba idén ezt a 30 évet, csupa olyan szerzőt játszom, akiknek az élete inspirált, valamilyen módon előre vitte a gondolkozásomat, a közönséggel való kapcsolatomat, a hozzáállásomat ehhez a szakmához. Ez egy igazi erőteljes, szívből jövő ünnepi koncert – mondta Rákász Gergely.

Egykori tanárától azt az üzenete kapta, hogy tartsa meg ezt az energiát a világban, és adja tovább a következő generációnak. Ezért hozta létre a Rákász Gergely Alapítványt. A kezdeményezés fő feladata a fiatal tehetségek felkarolása. Vasárnap így nagy örömmel mutatta be a kanizsai közönségnek az egyik tehetséggondozottját, Dénes Dorottyát.

– Én két évvel ezelőtt jelentkeztem az alapítványba, mert láttam egy hirdetést, egy karácsonyi koncertre csatlakozhatunk a művész úrral címen. Arra gondoltam, hogy szerencsét próbálok, aztán kaptam egy visszajelzést, hogy majd csatlakozhatom a művész úrhoz, és lehetek a pártfogoltja. Nagyon hálás vagyok emiatt, mert borzasztó sok lehetőséget kapunk koncertezni, és a legjobb része az egésznek, hogy nemcsak a színpadot látjuk, hanem a mögötte levő munkát – hangsúlyozta Dénes Dorottya.

Rákász Gergely a koncertjein fényekkel, vizuális elemekkel örvendezteti meg a hallgatóságot, így próbál minden érzékszervre hatást gyakorolni. A témával bővebben Kanizsa Kult magazinműsorunkban foglalkozunk.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu