+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Magabiztos győzelem
2023. szeptember 25. hétfő 14:19
Magabiztos győzelem
Magabiztosan verte a Pécsi VSE-t a nagykanizsai férfi kézilabdacsapat az NB II-es bajnokság E-csoportjában.
Nagykanizsa

Csalló Ádám tanítványai 38-30 arányban múlták felül az előző szezonban ezüstérmet szerző baranyai ellenfelüket.

Legutóbb még a dél-nyugati pontvadászatban szerepelt mindkét gárda, az akkor Tungsram SE néven induló dél-zalaiak ötpontos előnnyel nyerték a bajnokságot, aktuális ellenfelük előtt. A pécsiek kerete azóta szinte teljesen kicserélődött, ráadásul Filó Csilla vezetőedző több játékosára nem számíthatott sérülés vagy betegség miatt a rangadón. A hazaiaknál a kettős játékengedéllyel leigazolt Apró Botond és Báder Barnabás mellett a 17 éves Németh Bulcsú is debütált, Szabó Gergely viszont hiába volt tagja a meccskeretnek, a korábbi gólkirály még nem térhetett vissza az idény elején elszenvedett sérüléséből.

A találkozót a PVSE jobban kezdte, a vendégek 2-0-ra és 4-1-re is elléptek ellenfelüktől és Csalló Ádámnak rögtön a meccs elején időt kellett kérnie. A taktikai szünet jót tett a kanizsaiaknak, akik a 11. percben vették át először a vezetést Hári Kristóf góljának köszönhetően.

7-6-ot követően Füstös Attila és Csordás Marcell vezérletével a Nagykanizsa folyamatosan növelte a különbséget és az első félidő hajrája már 15-10-es hazai vezetésről kezdődött, végül 20-13-as eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.

A fordulást követően csak az volt a kérdés, hogy mikor lépi át a differencia a tíz gólt, ez először a 36. percben történt meg Füstös Attilának köszönhetően.

A különbség innentől kezdve nyolc és tizenegy gól között változott, a mindössze nyolc mezőnyjátékossal érkező PVSE derekasan igyekezett küzdeni a minél nagyobb vereség elkerüléséért. A véghajrában már mindkét szakvezetés azoknak a játékosoknak adott lehetőséget, akik korábban keveset voltak pályán, végül így alakult ki a 38-30-as végeredmény.

– Sajnos a mérkőzést nem sikerült úgy elkezdenünk, ahogy azt kellene, várható lenne. Viszont szerencsére az időkérés után változott a helyzet, és tervek szerint alakult. Ahogy szerettük is volna, mindenki pályára tudott lépni, és ugyanannyi időt eltölteni a pályán és több variációt is ki tudtunk próbálni – mondta el Csalló Ádám.

A hazai csapatból Csordás Marcell kilenc, Füstös Attila hat, Kovacsics Ferenc és Bognár Patrik négy-négy gólt szereztek, a vendégek és a meccs legeredményesebb játékosa Rok Kekez lett 14 találattal. Filó Csilla, a PVSE vezetőedzője szerint a sérülések és betegségek ellenére is helyt álltak tanítványai, azonban még kell idő arra, hogy a keret teljesen összeszokjon.

– Egyszer majd biztosan megjön az áttörés. Még vannak játékosigazolásaink, akik nem értek ide ilyen-olyan okok miatt Pécsre. Ha ők megjönnek, akkor szerintem azért ez jobb lesz. Azt gondolom, hogy ez az év az építkezés éve, ha valaki megnézi a mi játékosállományunkat, akkor láthatja, hogy a tavalyi ezüstérmes csapatból kettő játékos maradt, tehát szinte az össze új játékos – mondta Filó Csilla Ildikó, a Pécsi VSE vezetőedzője.

Három fordulót követően a Nagykanizsa a tabella második helyén áll a százszázalékos Hőgyész mögött. A következő fordulóban, október 7-én a két csapat egymással mérkőzik a Tolna vármegyeiek otthonában.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu