+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hamarosan elkészül a játszótér
2023. szeptember 25. hétfő 14:26
Hamarosan elkészül a játszótér
Már zajlik a nagykanizsai befogadó játszótér építése a Kanizsa Aréna és a Kanizsa Centrum közötti zöld területen.
Nagykanizsa

A létesítmény különlegességének számít, hogy a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek közösen tudják majd használni. A játszótér elkészülését jelentős részben a Szerencsejáték Zrt. finanszírozza, a tereprendezésre és a parkosításra pedig a városvezetés rendelt pluszforrást.

2017-ben indította el „A játék összeköt” elnevezésű programját a Szerencsejáték Zrt., amelynek részeként eddig 23 befogadó játszóteret létesítettek. A Dunántúlon a nagykanizsai lesz a kilencedik ilyen jellegű közösségi tér, a vármegyében pedig az első. Minden játszóteret különböző – a településre jellemző – tematika alapján építenek fel, Nagykanizsán egy várat alakítanak ki a gyerekek számára. A befogadó játszóterekkel a cég szeretné, hogy a legfiatalabb generáció már egészen korán megtanulja elfogadni embertársait, testi épségtől függetlenül. A létesítménynek számos előírásnak kell megfelelnie.

– Nemcsak akadálymentes megközelítés, hanem akadálymentes parkoló is kötelező minden ilyen játszóterünkhöz, így Nagykanizsán is így lesz. Az akadálymentes bejutás szintén előírás a játszótértől a parkolóig. Úgy tervezzük ezeket a játszótereket, hogy ezek nem sima játszóterek, hanem egyfajta közösségi térként is funkcionálnak. Ezért padokat is teszünk a játszóterek szélére, illetve a játszótér elrendezésébe is arányosan helyezünk el ilyeneket –  mondta Panulin Ildikó, a Szerencsejáték Zrt. vállalati kommunikációs főosztályvezetője. 

Az állami cég a nyár elején jelentette be a befogadó játszótér létesítését, amelynek helyszíne körül kisebb vita is kialakult a kanizsai politikai életben. A városatyák, egyeztetve a Szerencsejáték Zrt-vel, végül a Kanizsa Centrum és a Kanizsa Aréna közötti területet jelölték ki. A kivitelezés a múlt héten kezdődött. A beruházás jelentős részét a vállalat végzi, az önkormányzatnak a környezet biztosításáért kell felelnie.

– Több terület felvetődött, főbb kritériumok voltak, hogy minimum 300 négyzetméter terület legyen. Mozgáskorlátozott parkolók és vizes helyiségek legyenek a közelében. Bár több terület adott volt, végül a kritériumoknak a Kanizsa Aréna és a Kanizsa Centrum közti terület felelt meg. Ehhez az önkormányzat biztosított egy 5,5 milliós forrást a Via-nak, hiszen vannak feladataink nekünk is ezzel a játszótérrel. Vízelvezetést kell kiépítenünk, kerítést kell kiépítenünk és járdakapcsolattal kell ellátnunk a játszóteret – fogalmazott Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A tervek szerint a befogadó játszótér megnyitására október utolsó heteiben lesz lehetőség, a terület üzemeltetését az átadást követően az önkormányzat végzi. A témával bővebben foglalkozunk Közérdekes című magazinműsorunk következő adásában.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu