+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Várjatok még őszirózsák
2023. szeptember 25. hétfő 14:32
Várjatok még őszirózsák
Várjatok még őszirózsák címmel rendezett gálaestet a Tüttő János Nótaklub szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Nagykanizsa

A népi művészeteket bemutató koncertet 19. alkalommal tartották meg.

A szüreti ünnepkörhöz kapcsolódóan szervezték meg az idei eseményt, ami a Nótaklub által előadott 44 dalból tükröződött vissza. A legelső ilyen rendezvényt még 2005-ben hozták létre, a most is közreműködő, Liszt Ferenc-díjas Szalai Antallal és zenekarával. Major Lajos, a Tüttő János Nótaklub vezetője elmondta, kemény munka és gyakorlás árán jöhetett létre ez az együttműködés.

– Összeállítottuk a csapatot, összeállítottuk a műsort, és akkor kerestünk zenekart. És egy közvetítő révén eljutottunk Szalai Antalhoz és világhírű zenekarához Budapestre. Kétségbe voltunk esve, hogy hogyan fogunk tudni megfelelni itt a kedves közönségnek, illetve a zenekarnak, aztán felmentünk, elpróbáltuk a műsort. Egy kicsit kétségeik voltak, hogy tömegben hogyan lehet ezt énekelni, hogy lehet nótákat és csárdásokat énekelni. De mikor lejöttek és meghallottak bennünket, el voltak ájulva – mondta Major Lajos.

A szervezők vendégelőadókat is hívnak minden évben. Idén Farkas Rozika nótaénekes szórakoztatta a közönséget. Major Lajos hangsúlyozta, nagyon fontos a népi művészetek ápolása és fenntartása, a fiatalokkal való megismertetése. Ez a küldetés országos szinten is eredményesnek látszik, hiszen egyre komolyabb szinten kerül vissza a népzene az ifjúság életébe.

– Sőt, most már Szegeden az egyetemen tanítják a magyar nótát, mint olyan. Érdekes dolog ez, körülbelül öt éve kezdődött és már vannak komoly hallgatók, komoly előadók, és ez majd biztos mindig közelebb viszi ezt a világot a fiatalok felé. Eltolódott az egész műfaj a népzene felé, hála a jó Istennek, a nóta egy kicsit hátrébb szorult, de most újrakezdődik, megint fellendülőben van – tette hozzá Major Lajos.

Az egész estés, telt házas koncerten a helyi néptánccsoportokat a Zalagyöngye képviselte.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu