+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Zalai művészek kiállítása a VOKE-ban
2023. szeptember 25. hétfő 14:38
Zalai művészek kiállítása a VOKE-ban
Zalai művészek alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.
Nagykanizsa

A pénteken megnyitott tárlaton Vajdainé Mikó Judit akvarellista alkotásai, valamint a kanizsai intézményben működő fafaragó szakkör négy tagjának munkái láthatók.

Minden korosztályt várnak a kiállításra a szervezők, és ahogy azt Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy többen családosan érkeznek megnézni a tárlatot.

– A Magyar Népművelők Egyesülete immár 17. alkalommal hirdette meg a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatot. Kötelességünknek érezzük közművelődési intézményként és egyesületként, hogy csatlakozzunk ehhez a nívós rendezvénysorozathoz. Mi is szeretnénk egy kicsit többet mutatni az intézményből, az egyesület munkájából, hiszen a magyar kultúra nagyon széles, nagyon színes – fogalmazott Kámánné Szép Terézia.

A látogatók Vajdainé Mikó Judit, akvarellfestő számos munkájával találkozhatnak, aki az egyik alkotását a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Háznak ajándékozta. Elmondta, legújabb, a Balatonban úszó kacsákat ábrázoló művét tartja a legkiemelkedőbbnek, azonban sok témában alkotott már, amelyek többnyire szülővárosához, annak múltjához köthetőek.

– A tájkép, a víz, a tenger, a naplemente a kedvenceim, most jellemzően ilyen képeim vannak itt, de alkottam már teljesen mást. Tematikus is van, sorozataim is vannak, azok jellemzően Letenyéhez, sőt Egyedutához, a városrészhez kapcsolódnak. Régi házakat, létező, nemlétező elbeszélés alapján, régi fotók alapján, úgy, ahogy én elképzelem, hogy az valamikor pompájában lehetett, úgy örökítettem meg, de ezek most nincsenek itt – mondta Vajdainé Mikó Judit.

A művelődési ház fafaragó szakkörének tagjai is bemutatták alkotásaikat a közönségnek, akik elsősorban népművészeti témában dolgoznak. Csávás Csaba, a csoport vezetője elmondta, a kiállított anyag a faragás sokszínűségét ismerteti. Azt szeretnék elérni, hogy minél többen kapjanak kedvet ehhez a hobbihoz.

– Aki eljön megnézni, a magyar népművészet tiszta formáját láthatja, újabban a karikatúráktól kezdődően kisplasztikákig mindent láthatnak itt, tehát vegyes nagyon. Ezzel be is mutatjuk, hogy a szakkörön nem kötelező egy határozott irányzat, mindenki a kedve szerint kap támogatást, segítséget abban, amit szeretne alkotni – mondta el Csávás Csaba.

A kiállítás fő célja, hogy a helyi művészek alkotásai által a legfiatalabbaktól a legidősebbekig, minden korosztály számára bemutassák a magyar kultúra sokszínűségét. A tárlat október 20-ig látogatható.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu