+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Főszerepben a védők
2023. szeptember 25. hétfő 14:43
Főszerepben a védők
Védőgólokkal verte a PTE-PEAC-ot az FC Nagykanizsa.
Nagykanizsa

Gombos Zsolt együttese ugyan nem kezdte jól a vasárnapi bajnokit, hiszen már az első percben hátrányba került, de végül sikerült megfordítania a meccset a dél-zalaiaknak. A kanizsai csatársorból Sági volt eredményes, a három további gólt egyaránt hátvédek hozták össze: betalált Szanyi, Bence és Kovalovszki is. A végeredmény 4-1 lett.

Mindkét együttes hullámvölgyben várta a vasárnapi meccset, a PEAC a legutóbbi három bajnokiján 10 gólt kapott és egyet sem rúgott. Az első akciójukból mégis sikerült meglepniük a kupakiesés javítását megcélzó Kanizsát. A bekapott gól után jelentős labdabirtoklási fölényt alakított ki a dél-zalai gárda, az első egyenlítési lehetőség Szanyi előtt adódott, aki a felső lécet találta el. A játékrész közepén kezdett kijönni a szorításból a vendég együttes, erre azonban góllal felelt a Kanizsa.

A mérkőzés képe a gól után ismét visszaállt, jelentős hazai mezőnyfölényt, de kevés helyzetet láthattak a nézők, főleg a Kanizsa bal szárnya volt aktív, újabb találat azonban a szünetig már nem esett.

A félidőben kettőt is cserélt a támadósorban Lőrinc Antal, a vendégek szakvezetője, ami kezdetben jó húzásnak is tűnt, hiszen többet tudták megtartani a labdát a vendégek. A pécsi védelem azonban hibázott, hiszen Szilágyi beadása után Lőrinczet rántották le, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt, Paceka azonban fogta a támadó lövését. A hazaiakat nem vetette vissza a hiba, Gombos Zsolt csapata támadásban maradt, ami a 63. percben meghozta a vezető gólt. Ez egy szöglet utáni kavarodásból született, Szanyi kiszorított szögből lepte meg a pécsi kapust. A második hazai gól után próbált váltani a PEAC, de Kálovitsot nem állították komolyabb kihívás elé. A 74. percben aztán egy újabb kanizsai szögletnek és a másik belső védőnek köszönhetően, eldőlt a mérkőzés.

A hosszabbításban Szinay lőhette volna meg, Sági beadása után, az első kanizsai gólját, a kipattanót azonban a gólvonalon álló Than Olivér blokkolta kézzel, amiért kiállította a játékvezető. A büntetőt ezúttal a csapatkapitány, Kovalovszky Máté végezte el, és lőtte be. A négy kanizsai védőből így hárman is eredményesek voltak a PEAC ellen. Lőrinc Antal szerint ugyan voltak jó periódusaik, de amíg ilyen védelmi megingások jellemzik a játékukat, nem tudnak meccset nyerni.

– Ilyen meccseink vannak ősszel, megvannak azok a fordulópontjaink, amelyeket nem tudunk kihasználni. Tudtuk, hogy a Kanizsának erős a pontrúgásszekciója. El is mondtuk, meg is néztem, fel is térképeztük őket, mégis két gólt kaptunk ebből. A büntetőkről megvan a véleményem, s az utolsó gólról is. Vissza kell néznem, hogy az kéz volt-e vagy nem, de természetesen ilyenkor már nehéz helyzetben van a játékos, aki a gólvonalon van – mondta Lőrincz Antal, a PTE-PEAC vezetőedzője.

Gombos Zsolt csapata mentalitásával és játékával is elégedett volt. Mint mondta, a védelmi hibákat ki kell elemezni, de a bekapott gólra és a kihagyott büntetőre is jól reagált az együttese, ráadásul végig irányítani tudták a mérkőzést.

– Én a tizedik percben mondtam a kollégáknak, akkor visszamentem a padhoz, hogy nem izgulok, nyugodt vagyok, mert jól játszunk. Azokat amiket megbeszéltünk, csinálják a srácok, s az egyik az volt, ha esetleg hátrányba kerülünk, akkor ne pánikoljunk, hanem csináljunk. Ráadásul úgy, hogy az első percben hátrányba kerültünk, de volt még hátra több mint 90 perc. Ezt megfogadták, sikerült a félidő előtt egyenlíteni, ami szintén jó dolog volt –  fogalmazott Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A Kanizsa két vesztes meccs után tudott újra nyerni. Gombos Zsolt együttese vasárnap a Gárdonyhoz utazik. A csoport egyik újonca a vártnál jobban teljesít, a Fejér vármegyeiek jelenleg hetedikek a tabellán.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu