+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Zárul az 1 milliárdos projekt
2023. szeptember 26. kedd 14:58
Zárul az 1 milliárdos projekt
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
Nagykanizsa

A héten zárul a víziközműprojekt. Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.  

A járda- és útátvágások helyreállításai már szeptember elején elkezdődtek. A munka részeként a Platán soron mintegy 500, a Teleki utcában pedig 900 méter hosszú ivóvízvezeték-párt cseréltek ki, valamint a víztorony új nyomásfokozó szivattyúkat kapott.

– Kihangsúlyozom, ez még csak az első üteme a projektnek, remélhetőleg második ütem is lesz. Gyakorlatilag, az én választókörzetemben befejeződtek a munkálatok. Egy-két utólagos munka van: aszfaltjavítás, s a parkosításnak az elvégzése. Még egy kis türelmet kérünk az itt lakóktól, ha minden igaz, a hónap végére megtörténik az átadás –nyilatkozta Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A kivitelező Szabadics Zrt. és a Vízmű szakemberei többször éjszaka is dolgoztak, ráadásul nyáron elindult a Kórház körforgalomnál is a gyorsétterem kiépítése. Mindezek ellenére, Berta Krisztián szerint a munka jó ütemben zajlott, amit a lakók hozzáállása is segített.

– Nagyobb problémákra számítottunk, előzetesen, főleg, hogy közben elindult a Burger King-projekt is, de szerencsére nem voltak komolyabb fennakadások. Egy-két forgalombeli fennakadás volt, a jelzőtáblák értelmezésében. De ez sem volt olyan hatalmas. A munkálatok pedig gördülékenyen folytak. Ezt meg szeretném köszönni a kivitelezőknek és a Városfejlesztő Kft-nek, hogy ilyen profin bonyolították le ezt a projektet. S nem utolsó sorban a lakóknak is a türelmet, a több évtizedes türelmet, azt kell most megköszönnöm nekem –hangsúlyozta Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Bár a közlekedésben komolyabb fennakadás nem történt, de ahogy arról a Kanizsa Újságban többször beszámoltunk, a Szabadics Zrt. kollégáinak jó pár alkalommal kellett sort keríteniük újratervezésre, leginkább az E-közmű-rendszer hiányosságai miatt. A projekt zárása kapcsán némi online kritikát kapott a Mező-gimnázium előtti „cikk-cakk járda”, de úgy tudjuk, csütörtökön ezt is kijavítják.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu