+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Egyre népszerűbb a zártkeri övezet
2023. szeptember 28. csütörtök 13:15
Egyre népszerűbb a zártkeri övezet
Csökkennek az ingatlanárak Nagykanizsán.
Nagykanizsa

Az energiaválság és az infláció hatása a lakáspiacon is érezhető volt az elmúlt években, azonban további emelkedésre nem kell számítani. A megkérdezett szakértő hangsúlyozta, jelentős visszaesés várható az árakban, de a 10 évvel ezelőttihez hasonló mélypont nem valószínű.A vásárlás célja a leginkább befolyásoló tényező abban, hogy a város mely részén választ valaki ingatlant. Lakhatási cél esetén az esztétikai állapot a meghatározó, míg befektetésnél a frekventált helyek és az értékállóság élvez elsőbbséget. Továbbra is a belvárosközeli, új építésű lakások a legnépszerűbbek, míg családi házakat Katonaréten és az az Erzsébet tér közelében keresnek a legtöbben. Hajas Erika elmondta, a zártkerti övezetekben is egyre többen vásárolnak, aminek egyik oka, hogy ott lényegesen alacsonyabbak az árak.

– Hegykörnyék, Látó-hegy, Szentgyörgyvári hegy. Szívesen mennek ki zöldövezetbe. Igaz, hogy ott kisebb ingatlanok vannak, mások az építéshatósági szabályok, mások vonatkoznak azokra az ingatlanokra, de ennek következtében az árak is alacsonyabbak, tehát könnyebben megvásárolhatók. De ez ugyanúgy vonatkozik a város 10 kilométeres körzetére. Ezeket az ingatlanokat keresik – mondta el Hajas Erika, a Korrekt Ingatlaniroda munkatársa.

A városkörnyéki ingatlanok nem csupán az áruk miatt vonzóak. Vannak, akik hétvégi házat keresnek Kanizsa mellett, de sokan életvitelszerűen is ott élnek. Ulián Katalin és családja több, mint 20 éve lakik a Szentgyörgyvári hegyen. Szerinte hiába vannak hátrányai annak, hogy a városon kívül élnek, sokkal fontosabb számukra a természet közelsége.

– Úgy gondolom, hogy ami a legrosszabb, hogy nincsen buszjárat. Aki itt lakik a hegyen és nincs autója, nem tudja megoldani a bejárást, akkor neki nem kényelmes a mindennapi séta a város felé. Nincsen közvilágítás, télen ez elég problémás, mert hamar sötétedik. Sokszor gyalogolnak az emberek az úton, és autóval is nehéz észrevenni, főleg, ha sötét ruhában járkálnak. Az utak minősége sajnos szintén nem annyira jó – árulta el Ulián Katalin.

A zártkerti övezeti ingatlanok minden korosztályban népszerűek annak ellenére, hogy infrastruktúra szempontjából sok esetben még a falvaktól is elmaradnak.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu