+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Színházi misszió
2023. szeptember 28. csütörtök 13:18
Színházi misszió
Bemutatták a János Vitéz című színdarabot szerda délután a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Nagykanizsa

A Déryné Program részeként Nagykanizsára érkező előadás rendhagyó formában, egy óra alatt mutatja be a nézőknek Petőfi klasszikusát. Ugyan a fialok a darab igazi célközönsége, a történet bármely generációnak nagy élményt nyújthat. Vidnyánszky Attila rendezésében készült a darab nagyszínpadi verziója a Nemzeti Színházban, és az akkori egyetemi osztályával ebből elkészített egy rövidített változatot, annak érdekében, hogy az előadást a kisebb befogadóképességgel rendelkező intézményekbe is el tudják juttatni. Horváth Márk, a darab főszereplője elmondta, nagyon sokat jelent neki ez a misszió, és maga János Vitéz karaktere is. Ahogy sokan mások, ő is kisiskolásként ismerkedett meg a művel.

– Én azt gondolom, hogy nagyon menő János Vitéznek lenni, és remélem, hogy a nézőtéren ülő gyerekek is ezt gondolják amikor néznek engem, vagy olvassák a művet. A közös tulajdonság Jancsiban és bennem, hát mindkettőnkben van egy ilyen lazaság, de ugyanakkor egyfajta keménység is, mindketten bele tudunk állni a dolgokba, illetve én is azért eléggé szeretem a szerelmet, hogyha úgy adódik az élet – fogalmazott Horváth Márk, a Déryné Társulat színésze.

Vas Judit Gigi alakítja a női főszereplőt, Iluskát, aki az eredeti műtől eltérően végig jelen van a történetben, egyfajta külső szemlélőként követi végig Jancsi kalandjait. A megkérdezett színészek szerint a darab igazi különlegessége, hogy aktívan bevonja a nézőket az előadásba.

– A beavatási színház formanyelvén keresztül, tehát kapcsolatot teremtve a nézőkkel, kommunikálva velük, játékra hívva őket, a színházi paletta műfajából jelennek meg, mint például a bábszínházból is elemek, ezért ez egy játékosan és könnyen érthető műfaj a gyerekek számára is – árulta el Vas Judit Gigi, a Déryné Társulat színésze.

A két főszereplő abban egyetértett, mi a mű fő mondanivalója: az igaz szerelem mindent túlél, és a világ összes gondjára gyógyírt jelenthet.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu