+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Megrongáltak egy elektromos rollert
2023. szeptember 28. csütörtök 13:21
Megrongáltak egy elektromos rollert
Megrongáltak egy elektromos rollert az Eötvös téren.
Nagykanizsa

A közösségi eszközöket idén nyáron helyezték üzembe Nagykanizsán, azonban ilyen esetre eddig nem volt példa. Pongrácz Tamás, a Bird Magyarország területi vezetője szerint a nem rendeltetésszerű használat miatt sérülhetnek meg a kétkerekűek.A város több pontján elhelyezett rollereket egy telefonos applikáció segítségével lehet igénybe venni, majd a használatot követően az arra kijelölt helyen kell hagyni. A Kanizsán található eszközök már a kihelyezésük idején sem számítottak újnak, így Pongrácz Tamás szerint nem meglepő az sem, ha a nagy igénybevétel miatt elhasználódnak. Hangsúlyozta, amikor egy-egy roller tönkremegy, újat helyeznek üzembe, azonban szándékos rongálást korábban még nem tapasztaltak.

– Hogyha a nyaknál törnek el ezek a rollerek, akkor jellemzően ezeket a rollereket már nem helyezzük vissza, ugyanis ezeknek nagyon komoly hegesztésen kellene átesni, teljesen szétbontani, és lényegében nekünk sem hatékony, költséghatékony az, ha azt teljesen újjáépítjük. Ilyenkor szétszedjük ezeket a rollereket, és beépítjük alkatrészként azokba a rollerekbe, amelyek egyébként is használatban vannak – nyilatkozta Pongrácz Tamás, a Bird Magyarország területi vezetője.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy szándékos rongálás miatt válik használhatatlanná egy roller, a tettest a rendőrség bevonásával igyekeznek felkutatni, és a cselekmény súlyának megfelelően büntetni. Tóth László, a Zala Vármegyei Rendőrfőkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője elmondta, aki ilyen esetet tapasztal, állampolgári kötelessége azt jelenteni.

– Minden magányszemélyre vonatkozik az abban az esetben, ha éppen bűncselekményt tapasztal vagy lát, a tőle elvárható cselekményt meg kell tennie. Ez alapvető állampolgári kötelesség, hogy bejelentést kell tenni. Az eset körülményeinek a tisztázása érdekében a tőle elvárható dolgot meg kell tenni. Ha ez abból áll, hogy ő mit tapasztalt és mit látott, és ezt el tudja mondani a bejelentés során, az nagyban segíti az eljáró hatóság munkáját – mondta el Tóth László, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Jelenleg nincs érvényben az elektromos rollerekre vonatkozó KRESZ-szabályozás, de azokat rendeltetésszerűen használva az ehhez hasonló esetek elkerülhetőek lennének.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu