+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Megoldódhat a Török kút helyzete
2023. szeptember 28. csütörtök 14:25
Megoldódhat a Török kút helyzete
Megoldódhat a Török kút sorsa a következő hónapokban.
Nagykanizsa

Nagykanizsa köztéri alkotásának másolata az önkormányzat által biztosított forrásnak köszönhetően kerülhet az eredeti helyére, a Deák térre. A Török kút kérdése az elmúlt négy évben összesen hat alkalommal került a városatyák elé a közgyűléseken, legutóbb augusztus 30-án. Károlyi Attila javaslata szerint a kút másolati példányát a következő évben a Deák téren állítanák fel. A restaurációs és szállítási költségek 4 millió forintba kerülnének, míg az alapzat felállítása további 1 milliós kiadást jelentene az önkormányzatnak. Az ÉVE képviselőjének beadványával Balogh László polgármester és Bizzer András is vitába szállt. Az alpolgármester az 5 milliós kiadást túlzónak tartja, valamint környezetvédelmi szempontokkal is védte álláspontját.

– Én még várnék ezzel a döntéssel és azért várnék ezzel a döntéssel, amit polgármester úr is említett, hogy én úgy tudom, hogy Károlyi Attila úr egy olyan helyszínt jelölt ki a Török kútnak, hogy egy egészséges nagy fát ki kell majd vágni. Ezt abszolút nem támogatom, szerintem a Deák téren lévő fák abszolút hozzátartoznak a tér látványához, azt nem kellene úgy módosítani, hogy fát vágunk ki – mondta el Bizzer András, Nagykanizsa alpolgármestere.

A Török kutat 1879-ben állították fel a Deák téren, ahonnan az Erzsébet tér északi részére, majd 1994-ben a Múzeum térre került. Ennek a köztéri alkotásnak a pontos mása kerülne vissza az eredeti helyére. Károlyi Attila szerint egy olyan építményről van szó, ami ezer szállal kötődik Nagykanizsa történetéhez, így a megfelelő és méltó helyén kell kiállítani.   

– Amiatt akadt meg a Török kútnak az elhelyezése, hogy működő kútként szerettük volna, de hát a Trevi-kút is nagyon szép volt Rómában mikor nem folyt benne víz, akkor is. Mi most egyelőre „szegény városként” ezt csak – idézőjelben mondva, mivel ez is többmilliós beruházás – restauráltatjuk – nyilatkozta Károlyi Attila, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Az augusztusi soros közgyűlésen Károlyi Attila javaslatát 8 igennel, 6 tartózkodással és 1 nemmel fogadták el a képviselők. Az elutasító voks Bizzer Andrástól érkezett.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu