+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Fejlesztések, cégvezetők és a Város Napja
2023. szeptember 29. péntek 15:21
Fejlesztések, cégvezetők és a Város Napja
Az a sok rágalom, amit a Fidesz a cégvezetőkre zúdít, az már elviselhetetlen – fogalmazott Fodor Csaba a csütörtöki közgyűlés kapcsán.
Nagykanizsa

Az a sok rágalom, amit a Fidesz a cégvezetőkre zúdít, az már elviselhetetlen – fogalmazott Fodor Csaba a csütörtöki közgyűlés kapcsán. Az ÉVE-frakcióvezetője szerint a kormányoldal elindította a kampányt, ennek volt köszönhető, hogy a polgármester Czirákiné és Fodor Csaba spanyolországi útját negatív színben tüntette fel a tanácskozáson.

– 7 és félmillió forinttal emelték a támogatását a Városfejlesztőnek, ha rosszmájú lennék, azt is mondhatnám, s kérem, ezt a szükséges humornak vegyék, hogy Fodor úr és az ügyvezető a spanyolországi kirándulás alatt döntötte ezt el –hangzott el Balogh Lászlótól a legutóbbi közgyűlésen.

Ez volt az a mondat, ami után megfagyott a levegő a Vasemberházban. Arról a nemzetközi energiagazdálkodási kezdeményezésről, ami kapcsán Czirákiné és Fodor Csaba Spanyolországba utazott, mi is beszámoltunk. Lényege az energiaközösségek létrehozása és a megújuló energiák használata. Nagykanizsa mellett egy belga és egy görög város is csatlakozott hozzá. 2021 novemberében egy helyi megbeszélésen Balogh László is részt vett, és mint azt Fodor Csaba elmondta, arra is felkérték, hogy ő utazzon ki a zárásra.

– Köszönet járt volna az ügyvezetőasszonynak, nem ilyen aljas, undorító megjegyzés, mint amit a Fidesz különböző elektronikus csatornáin megtesz vagy most éppen a polgármester elragadtatta magát. Nemhogy polgármesterhez nem illő, de értelmes emberhez nem illő kijelentéseket tesz. Úgy látszik, a Fidesz berkein belül még mindig van lejjebb. Mi ebben a mocskolódásban nem kívánunk részt venni –nyilatkozta Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Kevésbe feszült módon, de vitákkal tarkítva ment át a közgyűlésen a 2024-es Város Napjának megemelt büdzséje. A városvezetés mintegy 29 millió forintot szán a rendezvényre. A Fidesz-frakcióból Szabó Szilárd fogalmazott úgy, ez túl kényelmessé teheti a szervezőket. Horváth Jácint többször kiemelte: az A-kategóriás fellépőkhöz és azok látványvilágához, még ez az összeg sem számít soknak.  

– Ma már egy-egy ilyen zenekar 10 millió forinttól indul egy-egy estére. S nekünk két estét kell megtöltenünk, összesen 4 zenekarral. Ezt nem lehet ma már kicsi költségvetésből megoldani. S szerintem megérdemlik a kanizsaiak azt, hogy ők is lássanak népszerű zenekarokat, akik a legmagasabb szinten vannak az országban – hangsúlyozta Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

Az ülésen szó volt egy, a Tungsram melletti terület eladásáról is, amit régészeti feltárás előzhet meg. Erről azonban a következő közgyűlésen lehet döntés, ami az elhangzottak szerint nem október végén lesz, hanem már a hónap közepén összeülnek újra a frakciók.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu