+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Lekerültek az állványok – Kész a BLG fejlesztése
2023. szeptember 29. péntek 16:29
Lekerültek az állványok – Kész a BLG fejlesztése
Az összesen 7 intézményt érintő, 1,3 milliárdos energetikai projekt átadás-átvételi időszaka ma zárult.
Nagykanizsa

Elkészült a BLG fejlesztése. Az összesen 7 intézményt érintő, 1,3 milliárdos energetikai projekt átadás-átvételi időszaka ma zárult. A beruházás fő helyszínei a Batthyány-gimnázium és az Attila utcai óvoda, bölcsőde voltak, ezeknél megújult a tető, kicserélték a nyílászárókat és napelemet is felszereltek.

Ma tartották az utolsó bejárást a Szabadics Zrt. szakemberei, valamint a városvezetés, a Tankerület és a Városfejlesztő Kft. képviselői. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a tanítás szeptember 1-el elindulhatott a gimnáziumban, de az átadás-átvételi egy hónap hibajavításai még tartottak a tanév elején, pénteken azonban már a munka zaja biztosan nem zavarta a BLG-seket. Berta Krisztián szerint nagy köszönet illeti mind a kivitelezőt, mind a Városfejlesztő Kft-t. Utóbbit azért is, hiszen az utolsó hetekben rengeteg politikai támadást kapott a cég, sok más mellett a mosdók felújításának hiánya miatt. 

– Visszamegyek: már az előző ciklusban el kellett volna kezdődnie a projektnek és be is kellett volna fejeződnie. De nem sikerült nekik megvalósítani. Most az ÉVE-frakció megcsinálta, természetesen ez probléma nekik, hiszen nem tudnak idejönni és szalagot vágni, nem tudnak átadni. De ez legyen az ő bajuk. Az, hogy a vizesblokkok kikerültek, a TOP-os pályázatban ott vannak, most energetikai korszerűsítésről volt szó, tehát nyílászárócsere és tetőfelújítás. Ez tartozik bele ebbe a projektbe. A vizesblokkok a TOP-os pályázatokból lesznek megvalósítva – nyilatkozta Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Június elején indult a kivitelezés, a BLG-ben kicserélték a nyílászárókat, az akadálymentes közlekedést is lehetővé tetették és a tetőszerkezet is teljesen megújult, valamint a tornaterem új álmennyezetet kapott, az ablakokat és a lámpatesteket ott is kicserélték, és a szellőzőrendszert is bővítették. Czirákiné szerint példás volt az a támogatás, amit a városlakók mutattak az intézmény felé. Mindezek ellenére a Fidesz Dél-Zala több kritikus posztot is közzétett, kiemelték, hogy az iskolakezdés után is dolgoztak még az épületben, az elmaradó mosdófelújítást és a késlekedést. Volt olyan blog is, amely a héten a bejárati munkákat tüntette fel negatív példaként.

– Egyrészt a hibajavítások állványzatigényét is kifogásolták, azzal nem kívánok foglalkozni. De a főbejáratnál valóban történt munkavégzés, azonban ez nem a projekt részeként valósult meg. Ez azért történt, mert a kivitelezés során voltak olyan folyamatok, amelyek a lépcsőnél olyan súlyos hibákat, károkat okoztak, például lepattantak a lépcsőélek, amit ki kellett javítani, köteleztük erre a kivitelezőt. Viszont ők észrevették, hogy ez az állapot méltatlan egy gyönyörű, megújult főbejárathoz, nem lenne esztétikus. Ezért ők felajánlották, hogy a teljes résznek az újraburkolásával, felújításával egy esztétikus, szép főbejáratot alakítanak ki – emelte ki Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Mint azt Czirákiné ma hangsúlyozta, szeretnének pályázni a kisgimnázium épületszárnyának felújítására, valamint Nagykanizsa többi iskoláját is be akarják vonni ehhez hasonló fejlesztési lehetőségekbe. A szakemberek szerint, a mostani szigeteléssel minimum 40 százalékkal lesz kevesebb a fűtési költsége a BLG-nek.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu