+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / (Film)zene klasszikusok zongorára
2023. szeptember 29. péntek 16:41
(Film)zene klasszikusok zongorára
Vozár M. Krisztián zongoraművész tolmácsolásában a kanizsai publikum olyan mozgóképek fő témáit hallhatta, mint a „Keresztapa”, a „Trónok harca” és a koncert címét adó „Egy asszony illata”.
Nagykanizsa

Legendás filmzenék csendültek fel csütörtökön este a Medgyaszay Házban. Vozár M. Krisztián zongoraművész tolmácsolásában a kanizsai publikum olyan mozik fő témáit hallhatta, mint a „Keresztapa”, a „Trónok harca” és a koncert címét adó „Egy asszony illata”.

A felesége tanácsára, több éves szakmai tapasztalattal a háta mögött kezdett el filmzenék előadásával foglalkozni a békéscsabai zongoraművész. Az előadott műveket autodidakta módon tanulta be, éppen ezért a gyakorlási időszak hosszú időt ölelt fel. Úgy véli, a zeneművészetnek egy olyan ágáról van szó, amely ismert a nagyközönség körében, éppen ezért nehéz hibátlanul betanulni ezeket a szerzeményeket.

– Pont az egyszerűségét nehéz sokszor visszaadni, pláne egy Ennio Morriconének vagy egy Vangelisnek. Azt hiszem, hogy a Trónok harcával szenvedtem a legtöbbet a ritmika és a bravúrosság miatt, hogy ezt egy picit virtuózabban kidolgozzam. De egyébként mindegyikkel megszenvedtem a saját magam dolgát –hangsúlyozta Vozár M. Krisztián zongoraművész.

Az előadó igyekezett nemcsak a fősodorból származó mozgóképek dallamait tolmácsolni a műsorában, így például személyes kedvence, Michel Legrand filmzenéi is bekerültek a programjába, amelyet igyekszik bővíteni a jövőben. A repertoárt különböző blokkokra osztotta fel, így a ’30-as évek magyar filmklasszikusaitól kezdve, a ’90-es évek alkotásain át, egészen a mai sorozatokig szinte minden évtizedből szerepet kapott egy zenemű.

– Most 45 filmzenével dolgozom összességében, ebből ma húszat fogok játszani. Az az igazság, hogy a következő egy év az csak erről fog szólni, hogy muszáj lesz frissíteni, újakat tanulni. Sok jó filmzene van hála Istennek, sok új filmzene van, és ehhez szeretnék egy kicsit komolyabban dolgozni –tette hozzá Vozár M. Krisztián.

Vozár M. Krisztián folyamatosan járja az országot fellépéseivel, a kanizsai esemény végén elárulta, városunkba is szívesen visszatérne egy másik előadással. A koncerttel bővebben foglalkozunk KanizsaKult című magazinműsorunk későbbi adásában.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu