+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Túrák a világnapon
2023. szeptember 29. péntek 16:48
Túrák a világnapon
Városnéző túrákkal ünnepelte a Turizmus világnapját a nagykanizsai Tourinform iroda.
Nagykanizsa

Városnéző túrákkal ünnepelte a Turizmus világnapját a nagykanizsai Tourinform iroda. A csütörtöki eseményen a kanizsaiak a belváros szobrairól bővíthették tudásukat.

1980 óta szeptember 27-e a turizmus világnapjának számít az UNESCO-nál. A helyi Tourinform iroda minden évben igyekszik programokat szervezni erre a jeles eseményre. Szerdán a turisztikai szolgáltatók vettek részt egy tematikus városnézésen, majd csütörtökön a lakosok előtt adódott lehetőség a kulturális örökségek megtekintésére. A program során Nagykanizsa jeles és kevésbé ismert mementóiról tudhattak meg többet az érdeklődők.

– A mai sétánk az „Örökmozgó szobraink” címet kapta. A szobrokat nézzük végig, amelyek ugye a városunkban rengeteget mozogtak, állandóan költöztek. Ehhez kapcsolódóan beszélünk a szobrok történetéről, egy-egy érdekes adatról, illetve ugye rengeteg mókás történet is kötődik a szobrokhoz. Az épületek mellett is elmegyünk, biztos vagyok benne, hogy ők nyitott szívvel hallgatják az épületekhez kötődő történeteket is –nyilatkozta Bali Vera, a Tourinform Iroda vezetője.

A túra az Erzsébet téren kezdődött, ahonnan a résztvevők az Eötvös tér felé vették az irányt. Mándli Anna szívesen vett részt az eseményen, mivel úgy érzi, kanizsai lakosként fontos, hogy minél többet tudjon az őt körülvevő műalkotásokról.   

– Biztos, hogy sokat segít és sajnálom, hogy kevesen jöttünk el, mert jó lenne, ha több embert érdekelne ez a dolog. A túra alkalmából is sok mindent látunk és van valaki, aki elmondja, hogy ez miért van, mitől van itt, ez nagyon jó és nem az van, hogy az ember csak megy és nem tudja a dolgokat – vélekedett Mándli Anna.

A világnaphoz kapcsolódóan az iroda egy kalandtúrát is szervezett a kanizsaiaknak, amely során verses rejtvények megfejtésével járhatják be a várost.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu