+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A nyelvek európai napja
2023. szeptember 29. péntek 16:51
A nyelvek európai napja
A diákok ma az immáron hagyománynak számító Idegen nyelvi Versmondó Fesztiválon vettek részt.
Nagykanizsa

Többnapos programmal készültek a Nyelvek Európai Napjára a Thúry György Technikumban. A diákok ma az immáron hagyománynak számító Idegen nyelvi Versmondó Fesztiválon vettek részt.

2001-ben rendezték meg először a Nyelvek Európai Napját az Európai Unió tagországaiban, és az elmúlt években a magyar iskolák is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A jeles esemény részeként a thúrys diákok a tanórákon különböző dialektusokról tanultak, a nyelvi órákon pedig ismeretterjesztő feladatokat végeztek el.

– Az első óra angol óra, mi ott kaptunk tételeket házi feladatként, amiket meg kellett tanulni és ma kellett felelni belőlük. Egy 5-10 percet kellett beszélni valamilyen témáról –árulta el Pleyer Shimshon tanuló.

Az Idegen nyelvi Versmondó Fesztivált harmadszor rendezték meg az intézményben. A diákok ma különböző lírai művek mellett, énekeket, mondókákat és regényrészleteket is elmondtak társaiknak. A hagyományosnak mondható angol és német nyelv mellett, ezúttal más nációk beszédmódjai is helyet kaptak a programban.

– Olaszul fognak még szavalni. Illetve Erasmus mobilitáson vannak kint tanulóink Prágában és ők is készítettek videókat, az egyik tanulónk cseh nyelven fog verset mondani, illetve egy cseh tanulólány is verset küldött nekünk videón –tudtuk meg Vlaszák Andrea pedagógustól.

Idén több tucat tanuló szavalt el valamilyen művet a publikumnak, többségük egyetért abban, hogy a 21. században az idegen nyelvek ismerete kiemelten fontos tényező lett.

– Szerintem az idegen nyelvek tudása nagyon fontos a mai világban. Én angol nyelvet tanulok és ezzel el tudok helyezkedni bárhol a világban, mivel sokan beszélik ezt a nyelvet –vélekedett Csécs Flóra Kamilla tanuló.

A versmondó fesztivál résztvevőit nem díjazzák, így a diákok önszorgalomból tanultak verseket egy adott nyelven.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu