+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Civil véradás a könyvtárban
2023. október 6. péntek 14:05
Civil véradás a könyvtárban
Véradást tartanak október 13-án a Halis István Városi Könyvtárban.
Nagykanizsa

A bibliotéka a Vöröskereszt helyi szervezetével és a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesülettel hívja fel a figyelmet arra, hogy a véradás nemcsak mások, hanem a saját egészségünk érdekében is fontos.

Több, mint egy évtizedes hagyománya van a könyvtári véradásnak. Czupi Gyula, az intézmény igazgatója elmondta, korábban is pozitív visszajelzéseket kaptak, és örömmel tölti el őket, hogy minden alkalommal nagy az érdeklődés. Hozzátette, a rendszeres olvasóik mellett a város polgárait is várják.

– Úgy tűnik, hogy a komolynak gondolható irodalom is, amit én nemrégiben olvashattam, arról beszél, hogy nemcsak annak segít az, aki vért ad, akinek adja, tehát aki megkapja a vért, hanem magának is. Azok, akik rendszeresen vért adnak, azoknak az életesélyei javulnak, tehát úgy tűnik, hogy ez egy sokszorozódó előny, úgyhogy ezzel az érvvel is szeretném hívni azokat, akik gondolkodnak azon, hogy csatlakozzanak a véradók közé – mondta el Czupi Gyula.

Egyre többen vesznek részt a könyvtárban a véradásokon, amihez az ottani hangulat is hozzájárul. Szollár-Nikolics Zsanna, a Kanizsai Fiatalok Közösségének elnöke hangsúlyozta, minden korosztályból örülnek az érdeklődőknek, ráadásul a visszatérő fiatalok száma folyamatosan növekszik.

– Mindenkinek a családjában található olyan ember, akinek szüksége lehet vérre, aki beteg vagy gyógyszerekre van szüksége. A vér nemcsak közvetlenül adható, hanem vérplazmát tudnak belőle csinálni, gyógyszert tudnak gyártani, tehát én mindenkit buzdítanék rá, hogy jöjjön és adjon vért. Segítsünk ezzel mindenkinek, a saját családunknak is – fogalmazott Szollár-Nikolics Zsanna.

A véradásra október 13-án, pénteken 12-16 óráig várják a segíteni vágyókat.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu