+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kisiskolásoknak a felelős állattartásról
2023. október 9. hétfő 16:02
Kisiskolásoknak a felelős állattartásról
A bibliotékában az állatvédelmi témahéten belül valósulhatott meg a kisiskolásoknak tartott program, ahol az ember legjobb barátjáról, a felelős állattartásról és a menhely munkájáról tudhattak meg többet a résztvevők.
Nagykanizsa

Csodás ebek! Eleget tudsz róluk? címmel tartott előadást az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület a Halis István Városi Könyvtárban. A bibliotékában az állatvédelmi témahéten belül valósulhatott meg a kisiskolásoknak tartott program, ahol az ember legjobb barátjáról, a felelős állattartásról és a menhely munkájáról tudhattak meg többet a résztvevők.

Az állatok világnapja alkalmából városszerte számos ehhez kapcsolódó előadással készültek a szakemberek, amelyek kivétel nélkül az állatszeretetre és az állatvédelem fontosságára hívják fel nem csak a kicsik, de a felnőttek figyelmét is. Varga Károlyné, az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület elnöke elmondta, a menhelyen is szerveztek hasonló előadásokat, ahová főleg a gyerekeket várták.

– A gyerekek nagyon fogékonyak mindenre, ahogy ezt mindenki tudja. Ők még jó szándékúak, őket még lehet neveli, tanítani, példát mutatni nekik. Én úgy gondolom, hogy rajtuk keresztül talán a felelős állattartást kell egy kicsit propagálni. Nagyon sok a felelőtlen a gazda, itt a szaporulattól a nevelési problémákig, mindent bele lehet vonni, úgyhogy ezt próbáljuk mi egy kicsit előrevetíteni nekik – nyilatkozta Varga Károlyné, az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület elnöke.

Az előadás egyik legfontosabb célja volt, hogy a menhelyi kutyák örökbefogadását népszerűsítsék a szaporítóktól való vásárlás helyett. Varga Károlyné hangsúlyozta, országszerte telt házzal működnek a telepek, ahol több száz magányos állat várja, hogy egy családhoz költözhessen.

– Nagyon sok a szaporító, tehát ha valaki tenyésztőnek mondja magát, az is sokszor csak szaporító. Mindegy, hogy milyen tulajdonságokat örökít az a kutya, a darabszám a lényeg, illetve ha divatos kiskutya, és ezt könnyebb eladni. Tehát amikor szaporítótól vesznek kutyát, hiába olcsóbb, meg fajtatiszta a kutya, nagyon sok esetleg utána a probléma vele, egészségügyileg vagy idegileg, amiket ugye egy szőrgombócnál nem látunk, hanem majd amikor felnőtt lesz, akkor fognak ezek előjönni – tette hozzá Varga Károlyné.

Az egyesület elnöke hozzátette, az előadás segítségével a menhelyi önkéntes munkára, az ebek számára nélkülözhetetlen kutyasétáltatásra is felhívják a figyelmet.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu