+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Könyvlapokon a modern élet problémái
2023. október 9. hétfő 16:19
Könyvlapokon a modern élet problémái
A „Van ilyen” című mű a modern, 21. századi emberek gondjait járja körbe.
Nagykanizsa

Szendi Nóra, kortárs író legújabb regényét mutatták be a Halis István Városi Könyvtárban. A „Van ilyen” című mű a modern, 21. századi emberek gondjait járja körbe.  

Gyermekkora óta szeretett volna történeteket mesélni Szendi Nóra, mostani regénye a harmadik a sorban a „Zárványok” és a „Természetes lustaság” című kötetek után. A „Van ilyen” című könyvben ugyanazt a szemléletet viszi tovább, mint előző két művében, ám úgy érzi, jóval letisztultabb módon tudja közölni gondolatait, mint korábban. A cselekmény középpontjában egy édesanya és fiai, valamint az őket körülvevő emberek állnak. Az olvasó rajtuk keresztül szembesülhet a mindennapok figuráinak élethelyzetével.

– Mindegyiket kívülről látjuk, de belelátunk a fejükbe és talán az a különlegessége a könyvnek, hogy nagyon sokfajta stílus és regiszter megjelenik benne, tehát az egyes szereplők beszédmódja az, amit a narrátor is átvesz az egyes részekben. Az egészen elitista értelmiségi szereplőktől a félvilági, félbűnöző börtönviselt, kicsit töredezett nyelvezettel beszélő formákig, mindenféle karakter felbukkan –árulta el Szendi Nóra, író.

Szendi Nóra úgy fogalmazott, egy olyan világról igyekszik mindig összetetten írni, amely az emberek számára nem ideális, ám amelyben így is próbálják jól érezni magunkat. Benke Dániel, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa szerint a most bemutatott regény több korosztály kihívásaira is reflektál.

– Olyan problémák merülnek fel, amiket egy 30-as, 40-es ember életében nyugodtan el tudunk képzelni. A függésektől elkezdve, egészen a hétköznapok monotonitásán át, rengeteg minden megjelenik benne, úgyhogy úgy gondolom, hogy ennek a korosztálynak mindenképpen szól. De akár mondhatnám, hogy az idősebb korosztálynak is ajánlható, egyrészt, hogy tudja, hogy mi a fiatalabb generáció problémája, másrészt vannak benne olyan szereplők, akik már időskorúak –vélekedett Benke Dániel, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa.

A csütörtöki író-olvasó találkozón a közönségnek lehetősége volt az alkotó által dedikált példányokat is vásárolni a „Van ilyen” című regényből.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu