+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Főemlősökről gyerekeknek
2023. október 11. szerda 12:37
Főemlősökről gyerekeknek
Benke Dániel előadásával folytatódott az Állatvédelmi Témahét rendezvénysorozat a Halis István Városi Könyvtárban.
Nagykanizsa

A kanizsai intézmény munkatársa a csimpánzokról és Jane Goodall munkájáról tartott előadást az összegyűlt kisiskolásoknak.  A programsorozat lényege, hogy a legfiatalabb generáció figyelmét felhívják az állatvédelem és a környezet tisztán tartásának fontosságára. A könyvtár munkatársai emiatt számos különböző állatot a középpontba állító előadást szerveztek. Benke Dániel maga is segíti a Jane Goodall Intézet munkáját, amelynek célja, hogy megóvja a csimpánzokat és élőhelyüket.

– Láttuk a különböző hirdetésekben, hogy a „Passzold vissza Tesó” programhoz lehet csatlakozni, és mi könyvtárszinten csatlakoztunk is. Annyira megtetszett mind az ott dolgozóknak a hozzáállása és a szellemisége ennek az intézetnek és azt gondoltam, hogy amit tudok, azt én is szeretném hozzátenni – mondta el Benke Dániel, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa.

A Csimpánzölelés – Jane Goodall nyomában című prezentáció első felében a legendás etológus munkája volt a téma. A brit hölgy az elmúlt évtizedekben sokat tett azért, hogy az emberiség jóval többet tudjon meg a főemlősök egyéni és szociális szokásairól, eszközhasználatáról. A könyvtáros szerint is fontos inspirációt jelenthetnek ezek a kutatások a jövő generációinak.

– Az egész életútja felfogható egy nagyon fontos példaképként. Nem is nagyon tudnék kiemelni olyan részét, ami ne is lenne fontos, hiszen fiatal volt és kutatásokat végzett, akkor olyan dolgokat tudhattunk meg az ő terepkutatása által, amelyeket előtte elképzelni nem tudtunk ezekkel az élőlényekkel kapcsolatban. Már lassan 90 éves és még mindig járja a világot, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mekkora veszély leselkedik a körülöttünk lévő környezetre – tette hozzá a könyvtáros.

Az Állatvédelmi Témahét szombaton zárul a Halis István Városi könyvtárban. A programsorozat részeként ma egy méhekkel kapcsolatos előadás várta az érdeklődőket, holnap a magyar mondákban szereplő madarakról tudhatnak meg többet a résztvevők, szombaton pedig egy természetfotós kiállítás megnyitóját rendezik a bibliotékában.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu