+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Amatőr fotós kiállítása a könyvtárban
2023. október 16. hétfő 16:02
Amatőr fotós kiállítása a könyvtárban
A bibliotéka egy fiatal tehetség, Kiss Florentin, amatőr természetfotós számára biztosított lehetőséget a bemutatkozásra.
Nagykanizsa

Vadak lencsevégen címmel nyílt kiállítás szombaton a Halis István Városi Könyvtárban. A tárlat az Állatvédelmi Témahét záróeseménye volt. A bibliotéka egy fiatal tehetség, Kiss Florentin, amatőr természetfotós számára biztosított lehetőséget a bemutatkozásra.

Számos programmal találkozhattak az érdeklődők az elmúlt két hétben a könyvtárban, amelyek zömét a gyerekek számára szervezték. A szombati, Kiss Florentin munkáit bemutató kiállítással azonban a felnőttek számára is szerették volna vonzóvá tenni a programsorozatot. A fiatal fotós elmondta, gyerekkora óta a fényképezés a hobbija, a vadállatok megörökítése viszont később kezdte motiválni.

– Ez nem volt tudatos dolog, ebbe lényegében a mindennapok vittek bele, meg láttam sok ember, fotós képét, akik hivatásszerűen csinálják ezt, és megtetszett a munkájuk. Ezek inspiráltak, és végezetül a mindennapjaim részévé vált. Minden délután, minden hétvégén próbálom úgy alakítani az időmet, hogy jusson erre is időm – mondta el stábunknak Kiss Florentin hobbifotós.

Kiss Florentin korábban iskolás gyerekeknek is tartott előadást, amelynek során beavatta őket a fotózás folyamatába. Bognár Csilla, a könyvtár csoportvezetője arról beszélt, a tematikus programokkal az állatvédelemre való felhívás volt a fő cél, ezzel a kiállítással pedig a természet kevésbé látott szépségeit is igyekeztek megmutatni.

– A természetbe, ha az ember kimegy, nemcsak szépséggel, hanem veszéllyel is találkozik, ezért próbáltuk ennek a lényegére felhívni a figyelmet a képek kapcsán. Továbbá azért, hogy egy fiatal, amatőr természetfotóst is bemutassunk a nagyközönségnek, elindítsuk egy úton – árulta el Bognár Csilla, a könyvtár csoportvezetője.

A témahéten nagy volt az érdeklődés a gyerekek körében, akik számos élménnyel gazdagodtak a programokon.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu