+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Elszakadás helyett együttműködés
2023. október 20. péntek 14:06
Elszakadás helyett együttműködés
A reformáció hónapja alkalmából hallhattak előadást az irányzatról a Zala Vármegyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetének tagjai a Halis István Városi Könyvtárban.
Nagykanizsa

Hella Ferenc református esperes nem csak a mozgalom vallási, de kulturális és történelmi jelentőségét is kiemelte az összegyűlt szépkorúaknak. A reformáció nem csak az egyházat, de az emberek mindenkori életét változtatta meg alapjaiban – hangsúlyozta Hella Ferenc. Ennek köszönhetjük az információáramlás fejlődését, a nyomtatott könyveket, illetve az anyanyelven írott Bibliákat. Az előadás főként ezekre a változásokra, és az ezekhez köthető emberekre koncentrált. Az esperes úgy véli, a mai kor közösségi médiája is hasonlóan épül fel, mint annak idején a reformáció.  

– Annak idején ez is forradalmi volt, felforgatta a világot, hogy információkat kaphatunk, információkat gyűjthetünk úgy, hogy olvasunk, és hát így hozták haza külföldről, nyugatról, akik kimentek a nyugati világba, nyugati egyetemekre, többek között a reformáció korában létrejött akadémiákra, egyetemekre, így hozták haza a tudást, és építették be a mindennapi életbe – mondta el Hella Ferenc, református esperes.

Balogh István, a Zala Vármegyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetének alelnöke elmondta, mindig igyekeznek bővíteni az ismereteiket, számos területen, éppen ezért hozták létre ezt az együttműködést. Az idősebb korosztály ugyanis az a réteg, amely a leginkább vallásos, így szívesen hallottak az egyház és a világ alakulásának történetéről.

– Az idős emberek, ilyen szempontból, részben vallásosabbak, és jobban tisztában vannak a vallások mikéntjével, feladatával, hatásával – árulta el Balogh István, a Zala Vármegyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetének alelnöke.

Hella Ferenc azt is elmondta, nem csak az időseknek, de a fiatal korosztálynak is érdemes példaként szem előtt tartania a reformáció mindig a jobbra, mégis az együttműködésre való törekvését. 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu