+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Gólzápor és győzelem
2023. október 24. kedd 15:00
Gólzápor és győzelem
A dél-zalaiak ismét egy második számú együtteshez utaztak, ezúttal a Paks II. volt az ellenfél. A vasárnap 11 órakor kezdődő találkozót 6-4-re nyerte meg Gombos Zsolt csapata.
Paks

Tízgólos mérkőzésen nyert az FC Nagykanizsa. A dél-zalaiak ismét egy második számú együtteshez utaztak, ezúttal a Paks II. volt az ellenfél. A vasárnap 11 órakor kezdődő találkozót 6-4-re nyerte meg Gombos Zsolt csapata.

Négy visszajátszóval, köztük a komoly NB I-es rutinnal rendelkező Hegedűs Jánossal és Bőle Lukáccsal a soraiban kezdett a házigazda a paksi edzőpályán. A csapatok már az első perctől kezdve egymásnak estek, két szélen vitt akció után azonban egy szabadrúgásból szerzett vezetés a Kanizsa, már a 4. minutumban. Nem tartott azonban sokáig a vendég öröm, hiszen 4 perccel később Bence Szilárd rántotta le Pestit, amiért büntetőt ítélt Kakuk Szabolcs játékvezető. 10:46-tól A tizenegyest aztán a sértett értékesítette. Az első 15 perc után a Paks többet birtokolta a labdát, de a széleken a Kanizsa is veszélyeztetni tudott, főleg Lőrincz Bencét keresték a társak. A játékrész hajrájában Pesti előtt adódott egy ziccer, de fejesét bravúrral kiütötte Kálovits. A kihagyott lehetőséget aztán meg is büntette a Kanizsa, hiszen a kontrából visszavette az előnyt. 

Lélektanilag a lehető legjobbkor, pár másodperccel a szünet előtt lőtte második gólját a piros-kék mezes vendégcsapat. 05    06:54-től A második félidő mégis a hazaiaknak indult jobban, hiszen Horváth Kevin révén újra egyenlített a Paks. A Kanizsa azonban nem rogyott meg, sőt.  Előbb Varga Dominik kapott jó labdát Szökrönyöstől, a védő centerezésére pedig Kondor Kristóf érkezett jó ütemben, és szerezte meg csapata harmadik gólját. 5 perccel később aztán Lőrincz Bencének is összejött a gól, ekkor Pintér robogott végig a pályán, majd adott jó labdát a legutóbbi gólkirálynak, aki kilőtte az alsót. A 74. percben pedig Varga újabb gólpassza következett, ezúttal a mezőny egyik legalacsonyabb játékosa, Szilágyi Adrián fejelt gólt. 2-5-nél úgy tűnt eldőlt a meccs, a hazaiak azonban nem adták fel és Földi parádés góljával zárkóztak.  Próbált nyomást helyezni az utolsó 15 percben a Paks II. a Kanizsára, János Norbert találata azonban ismét háromgólossá tette a különbséget. A székely csatár, vezetői döntés nyomán, 2 hetet az U19-es csapatnál töltött, vasárnap tért vissza és az első labdaérintésből rögtön betalált. A gólfesztiválnak itt még nem volt vége, a hazaiak gólkirályjelöltje, a 2005-s születési Pesti Zoltán a gólja és a gólpassza mellé szerzett egy újabb találatot, átemelve Kálovitsot. 

A hazaiak trénére, Kindl István elmondta, jó formában várták a párharcot, viszont végig futniuk kellett az eredmény után és ez sok erőt kivett a csapatából. A visszaállás helyett pedig inkább felvállalták a támadó focit, aminek ez a közönségszórakoztató meccs lett a végeredménye.

– A visszajátszóknak sem egyszerű, tegnap még egész nap Zalaegerszegen voltak, majd ma reggel eljöttek ide mérkőzést játszani. Ők azért játszanak itt, hogy mérkőzést és játékperceket gyűjtögessenek, nekünk nagy segítségünkre vannak. Mellettük pedig 2005-ös, 2006-os fiatalokkal töltöttük fel a pályát és a kispadot. Nekik ez egy tanulási folyamat, jó csapatok ellen játékperceket gyűjtögetve. Szeretném, ha sokra jutnának majd –értékelte a mérkőzést Kindl István, a Paksi FC II. vezetőedzője.

Gombos Zsolt a győzelemnek nagyon örült, hiszen egy jó csapatot vertek meg, a csapat védekezésén azonban szerinte van még mit javítani. A taktikai fegyelmezettség kapcsán azt is kiemelte a kanizsai vezetőedző, hogy szándékosan játszottak kontrákra, amikből végül a góljaik felét szerezték.

– Bebizonyosodott, hogy 4 kapott góllal is lehet mérkőzést nyerni. Örülünk a 3 pontnak, de a védelmünk nem volt a helyzet magaslatán, de örülök neki, hogy a támadó szekciónk, a középpálya Pikuval (Pintér Dániel – a szerk.) belül nagyon jól működött. Kontráztunk, mert ez egy nagyon jó csapat volt, ahogy vártuk is. Technikásak voltak, egyénileg is képzettek, gyorsak, fizikálisan erősek, jó focit játszottak. Amit mondtam korábban, az első csapat játékát, s ebben benne van a gólok is, a rúgott és a kapott is. Ez egy ilyen mérkőzés volt, nagyon örülök, hogy mi jöttünk ki győztesen –nyilatkozta Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A következő fordulóban a Szekszárd érkezik az Olajbányász-stadionba. A találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu