+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / FÉNY Napja a könyvtárban
2023. október 24. kedd 15:27
FÉNY Napja a könyvtárban
A programon a fogyatékkal élők kreativitását hangsúlyozták, de olyan cégek is bemutatkoztak, akiknek a termékeivel megkönnyíthetőek az arra rászorulók hétköznapjai.
Nagykanizsa

Mozgáskorlátozottak számára tartottak nyílt napot szombaton a Halis István Városi Könyvtárban. A programon a fogyatékkal élők kreativitását hangsúlyozták, de olyan cégek is bemutatkoztak, akiknek a termékeivel megkönnyíthetőek az arra rászorulók hétköznapjai.

A Fogyatékkal Élők Nyílt Napján, vagyis a FÉNY Napon több alkotó is bemutatkozott a könyvtárban, akik kézműves termékeket készítenek. A szervezők ezzel is igyekeztek hangsúlyozni, hogy a hátrányos helyzetű emberek sok területen lehetnek tehetségesebbek az átlagnál. Kardos Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület elnöke elmondta, azt szeretnék megmutatni, hogy az ilyen helyzetben lévők sem érnek kevesebbet az embertársaiknál.

– Sok kiszolgáltatottságos helyzet van a fogyatékkal élők számára. A SNI-sek például néha rezegnek, mint a nyárfalevél, szegénykéim és őket alkoholistának meg mindennek nézték már az utcán néha napján. Sajnos az előítéletek annyira benne élnek a társadalomban, hogy az vagy túl sajnálatot vagy pedig egyfajta nem egyenrangúságot mutat be, és ez látható, ez tapasztalható is, és ezt érzékelik a sérültek – nyilatkozta Kardos Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület elnöke.

Szombati rendezvény mindezek lelki segítését is hivatott segíteni, de a mindennapi élet könnyítését is szolgálta. Kércsi Miklós a mozgáskorlátozottak számára készült kerekesszékekről tartott előadást az érdeklődőknek. Kiemelte, az eszköz több szempontból is korszakalkotónak számít.

– A visszajelzések alapján, mivel már nagyon sok ember használ ilyen eszközt, a mindennapi életben tudja beltéren, kültéren használni. Az utazásai során, hogyha orvoshoz kell menni, gyógyszertárba, bevásárolni vagy a családdal egy kirándulásra elmennek, akkor ez nagymértékben tehermentesíti a családtagokat, mert nem kell tolni azokat a családtagokat, hanem önállóan tudnak mozogni. Ha ő szeretne egy szobrot megnézni akár egy kiállításon vagy egy festményt, akkor nem kell megkérni mást, hogy azt szeretném megnézni, oda szeretnék menni, hanem akkor önállóan ezt a tevékenységet el tudja végezni – árulta el Kércsi Miklós, az Eloflex Magyarország MIKE Solutions Kft. képviselője.

Kércsi Miklós hozzátette, külföldön hosszú ideje elérhetőek ezek az eszközök, de úgy gondolja, a Magyarországon élők is megérdemlik, hogy olyan kerekesszéket használjanak, amelyekkel megkönnyíthetik a hétköznapjaikat.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu