„Jó tanácsok tapasztalt, helyi vállalkozóktól az önfoglalkoztatás útjára lépőknek” címmel tartott ma előadást az ANOSZTRU Országos Egyesület. A rendezvényen helyi vállalkozók adták át tapasztalataikat diákoknak. Az egyesületnek ez a második, a jövő cégalapítóit megcélzó programja volt.
Az „ANOSZTRU” Országos Egyesület fontos feladatának érzi, hogy olyan előadásokat szervezzen, ahol minden korosztálynak lehetőséget biztosítanak a vállalkozóvá válás lépéseinek megismerésére. Erre a legjobb példákat azok tudják elmondani, akik évek óta így dolgoznak, ezért sikeres termelőket, cégvezetőket hívtak meg a mai programra. - Az ANOSZTRU Országos Egyesületnek nagyon fontos, hogy itt Nagykanizsán minél több fiatalhoz juttassuk el az önvállalkozás, önfoglalkoztatás lehetőségét. Mondjuk egy középiskolából el tudnak indulni majd a nagybetűs élet irányába, akkor tudják, hogy mi az a vállalkozás, hogyha esetleg saját maguk akarják megteremteni maguknak a lehetőséget arra, hogy akár önmagukat fenntartsák, vagy éppen tovább foglalkoztassanak másokat. Tehát nekünk nagyon fontos, az egyesületben, hogy minél több olyan ismeretet adjuk át a nagykanizsai fiataloknak, amellyel fognak tudni élni, akkor amikor már az iskolát befejezik – mondta el Teleki László, az ANOSZTRU Országos Egyesület elnöke.
Az első előadó Tarnai Tímea, a Kódguru Kft. cégvezetője volt. Ő 30 éve jelen van versenypiaci szférában. - Mindenképpen támogatnám azt, hogy több vállalkozás legyen. A kis- és középvállalkozóknak a rétege, az nagyon fontos szerintem a társadalom részére, hiszen munkalehetőséget tudunk biztosítani. Ennek van egy olyan fajta ereje, gazdasági ereje is, ami megalapozhatja a gazdasági fellendülésünket vagy azt, hogy azokat a családias jellegű, de mégis komolyan működő vállalkozásoknak a vállalati kultúrája nagyon fontos, és ez mindenképpen támogatandó – fogalmazott Tarnai Tímea cégvezető. Domborai Anett, a Valkonyai Porta Pékműhely alapítójának, Wilheim Dávid, a DaCrema fagylaltmesterének és Jakabfi Dávid, a JD Desszertműhely vezetőjének az előadását hallgathatta meg még a közönség. A program zárásaként helyi termelők termékeit kóstolhatták meg az érdeklődők és beszélgethettek az előadókkal.
adás
magazin
híradó