+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Gólgazdag meccs és győzelem
2023. október 30. hétfő 13:53
Gólgazdag meccs és győzelem
Hátrányból felállva, ismét gólgazdag mérkőzésen nyert az FC Nagykanizsa.
Nagykanizsa

Gombos Zsolt együttese ezúttal a Szekszárdot fogadta. A vasárnapi találkozón kétszer is vezettek a vendégek, ám a remek második félidei teljesítménynek köszönhetően, végül 5-2-re hozták a párharcot a dél-zalaiak. Ahogy az előzetes esélyek alapján várni is lehetett, bátran kezdte a meccset a Kanizsa, az első 10 percben három kaput eltaláló lövése is volt a hazaiaknak. A 11. percben aztán borult a papírforma, hiszen Bence Szilárd és Kálovits Henrik bizonytalanságát kihasználták a vendégek, és Budai Dávid a Szekszárdot juttatta előnyhöz. A hazaiak szinte azonnal egyenlíthettek volna, de Szökrönyös lövését nagy bravúrral védte Pomozi. A 20. minutumban aztán sikerült egalizálni, Pintér beadása után Tokody vágta fel Kovalovszkit. A büntetőt aztán a sértett értékesítette. Mikor már kezdtek megnyugodni a hazai szurkolók, hogy a vezetésért támadhat a Kanizsa, a második kapura lövéséből is gólt szerzett a Szekszárd. Arena és Budai ketten játszották ki a kanizsai védelmet, utóbbi pedig második gólját is meglőtte, úgy, hogy a mérkőzés előtt az egész szezonban összesen volt ennyi gólja a szekszárdi játékosnak. Ment az egyenlítésért a hátralévő időben a Kanizsa, de igazán komoly lehetősége nem adódott a csapatnak az első félidőben. A szünetben átalakította a csapatát Gombos Zsolt. Bejött János Norbert Bence Szilárd helyére, a védelem tengelyébe így Kovalovszki húzódott vissza, János pedig Szilágyi pozícióját vette át. A változtatásának aztán az 50. percben meg is lett az eredménye. A székely csatár továbbra is főszereplő maradt. 10 perccel később Pintér indítására startolt rá, majd ütközött a vendég kapussal. A továbbguruló labdát végül Kondor kotorta be, megszerezve ezzel a vezetést. A meccs végül a második félidő közepén már eldőlt. Egy kisszöglet után, János tette középre a labdát, amit Kovalovszki fejelt szép mozdulattal a vendég kapuba. A kanizsaiak kapitánya ezzel, védő létére, duplázni tudott, míg János neve mellé, csereként beállva, gól és két gólpassz került.  Ezt követően leült a meccs, a Kanizsának már nem volt sürgős, a Szekszárd erejéből pedig támadásra nem igazán futotta. A végeredmény aztán a hosszabbításban alakult ki, a 94. percben két csere, Szinay és Fehér játszottak jól össze, a gólt utóbbi játékos szerzete. A hazaiak ünneplése alatt, a vendégek fiatal játékosa, Tokody megtapsolta a partjelzőt, amiért megkapta a második sárgáját, így kiállította Takács Ákos játékvezető.  Mészáros István, a szekszárdi tréner a vereség ellenére összeségében pozitívan értékelt, hiszen játékosai becsülettel küzdöttek és megnehezítették a bajnokság egyik legjobb csapatának a dolgát.

– Gyorsan gólt kaptunk a második félidő elején, egy extra lövésből, erre nehéz készülni. De azt gondolom, ezt követően is álltuk a sarat, le a kalappal. Nehéz egy amatőr bajnokságban profi csapatok ellen játszani. Ezt azért még hozzátenném, nagy különbségek vannak a csapatok lehetőségei között – nyilatkozta Mészáros István, a Szekszárdi UFC vezetőedzője.

Gombos Zsolt szerint két ellentétes félidőt láthattak a nézők: az elsőben szinte semmi nem működött, míg a másodikban feljavult a csapat, és azt a szakaszt 4-0-ra meg is nyerte. A védekezésen azonban egyértelműen javítani kell.

– Mindenki odatette magát a második félidőben, szép gólokat szereztünk. Még lehetett volna, néha kicsit passzívan játszottunk. Hátul nagyon akartuk tartani a labdát, azt hiányoltam, hiszen az a mi játékunk, hogy minél hamarabb vigyük át az ellenfél térfelére, s veszélyeztetni az ellenfél kapuját. De nem vagyok elégedetlen, megdicsértem őket, viszont a félidőben kicsit rájuk pirítottam. Úgy néz ki, hogy ez kell – fogalmazott Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A következő fordulóban a fővárosba utazik az FC Nagykanizsa. Vasárnap 11 órakor az FTC II. vendége lesz a dél-zalai gárda. Az előzetes hírekkel ellentétben, végül nem cserélték fel a pályaválasztási jogot az együttesek, a zöld-fehérek a Kocsis Sándor Sportközpont fogadják a piros-kékeket.  

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu