+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Politikai programbemutató Nagykanizsán
2023. október 30. hétfő 14:04
Politikai programbemutató Nagykanizsán
Önkormányzati és fejlesztéspolitikai programbemutatót tartott a Demokratikus Koalíció a Medgyaszay Házban.
Nagykanizsa

A pénteki eseményen felszólalt Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, valamint Szaniszló Sándor önkormányzati árnyékminiszter és Szitka Péter vidéki önkormányzatokért felelős főtanácsadó.Egy évvel ezelőtt alakult meg a Dobrev Klára vezette árnyékkormány, amelynek célja, hogy alternatívát kínáljon a jelenlegi kormányzattal szemben. A politikus a nagykanizsai eseményen hangsúlyozta, programjuk alapját a szociálpolitikai változások jelentik, azonban számos más területen is igyekeznek változtatni az Orbán-kormány általuk elhibázottnak ítélt döntésein. Kampányukban a bérek, valamint a nyugdíjak rendezésére is elsődleges kérdésként tekintenek.

– Minden egyes választásnak az a tétje, hogy képesek vagyunk-e az embereknek megmutatni Magyarország valódi lehetőségeit. Képesek vagyunk-e megmutatni az alternatívát, mi azon dolgozunk, hogy az emberek lássák, hogy nem természetes, hogy bemennek a boltba és nem tudják megvenni a második tejfölt, mert olyan drága. Nem természetes, hogy végig kell gondolniuk, hogy egy kiló kenyeret vesznek vagy fél kilót. Nem természetes, hogy miután minden számlájukat kifizették, akkor a hónap végén a gyógyszert már nem tudja kiváltani egy nyugdíjas – nyilatkozta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke.

A DK a nagyobb városokban mutatja be politikai programja különböző szegmenseit. A pártnál Nagykanizsa kiemelt szereplőnek számít az ellenzéki többség miatt, ezért is tartják fontosnak a következő évi választásokon a minél sikeresebb szereplést Dél-Zalában. 

– Az a lényeg, hogy minden szakpolitikát Budapesten vagy valamelyik vidéki városban mutatunk be és találkozzanak velünk az emberek, ott megmutassuk a szakpolitikát. Utána a következő hónapokban szóljanak hozzá ehhez a programhoz és tudják azt, hogy mi a DK ajánlata, ők, hogy tudnak viszonyulni hozzá és ezen mi tudjunk javítani a jövő tavaszig – árulta el Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke.

Az eseményen Szaniszló Sándor, az árnyékkormány önkormányzati minisztere is beszédet mondott. A politikus Pestszentlőrinc polgármestereként tölti be ezt a titulust, így saját tapasztalatit is megosztotta a közönséggel a kialakult helyzetről.

– Azt látjuk, hogy évről évre növekszik az a szolidaritási adó, aminek nem látjuk a felhasználási módját, nincs róla elszámolás. Viszont a XVIII. kerület tekintetében jövőre ez már 6 milliárd forintnyi elvonást fog jelenteni. Gondoljunk bele abba, hogy egy harminc-egynéhány milliárdos főösszegű városi költségvetéshez képest ez nagyon sok lehetőséget teremtene. Megjegyzem, ebből lehetne érdemi fejlesztéseket elvégezni – fogalmazott Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció önkormányzati árnyékminisztere.

Dobrev Klára azt is kiemelte, a jövőévi önkormányzati választásokon egyértelmű céljuk, hogy többséget szerezzenek a nagyobb városokban. Az árnyékkormány tagjaival bővebb interjút olvashatnak a Kanizsa Újság következő lapszámában.

 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu