+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Teleki – Platán: Projektzárás ütemterv szerint
2023. október 30. hétfő 14:55
Teleki – Platán: Projektzárás ütemterv szerint
Hivatalosan is lezárult a Teleki-Platán víziközműhálózatának felújítása ma délelőtt.
Nagykanizsa

A projekt munkálatai április végén indultak, a műszaki átadás pedig október 6-án volt. A rekonstrukció során összesen csaknem 1400 méternyi ivóvízvezeték-pár újult meg, ami így nem csak a vízveszteséget csökkenti, de energiát is megtakarít.A csaknem 640 millió forintos európai uniós támogatásból, és további 290 millió forint önrészből megvalósuló beruházás csaknem fél évig tartó munkálatai során többször akadtak nehézségek: például az e-közmű rendszer hiányosságai vagy a nyári kánikula okozta teljesítmény-visszaesés. Farkas Lóránt, a Szabadics Zrt. projektvezetője végső soron pozitívan értékelte a kivitelezést, ami a kellő összefogás nélkül nem valósulhatott volna meg.

– A nehézségek ellenére én úgy gondolom, hogy a projekt sikeresnek mondható. Mind az előkészítési időszakban felmerült problémákat sikeresen meg tudtuk oldani, illetve a kivitelezés időtartama alatt is azt lehet mondani, hogy a lakosság is türelemmel viselte, mind a megrendelő, mind az üzemeltető teljes mértékben segítőkészen állt hozzá a kivitelezési munkákhoz. Én azt gondolom, hogy egy jó csapatmunka eredményeként, sikeresen tudjuk zárni a projektet – mondta el Farkas Lóránt, a Szabadics Zrt. projektvezetője.

Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, az itt lakók életminőségét nagy mértékben fogja javítani az elkészült fejlesztés. A mintegy 100 éves vezetékhálózat kicserélésével ugyanis nem csak az ivóvíz minősége javul, de a háztartási gépek élettartama is növekedhet.

– Egy olyan projektet tudtunk lezárni, ami úgy gondolom, hogy rekordgyorsasággal valósulhatott meg, s most ennek a projektzáró rendezvénynek a tanúi lehetünk. Körülbelül másfél év telt el azóta, hogy megkaptuk a támogató döntést, és ezt követően került sor a tervezésre, illetve a kivitelezésre is, úgyhogy lezárult teljes egészében a projekt. Most a projektzárási feladatokkal tényleg rekordgyorsasággal le tudjuk zárni ezt a beruházást – nyilatkozta Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Az ügyvezető hozzátette, köszönik a lakosság türelmét és kitartását. A tervek szerint az érintett szakaszokon a jövőben már nem lesz példa a korábban meglehetősen gyakori csőtörésekre és egyéb problémákra.

 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu