+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kanizsai arany a Berliner Wine Trophy-n
2023. október 30. hétfő 15:10
Kanizsai arany a Berliner Wine Trophy-n
Aranyat szerzett a miklósfai Cika Pincészet 2021-es rajnai rizlingje a Berliner Wine Trophy-n.
Nagykanizsa

A nemzetközi borbírálat nívóját jól jelzi, hogy 40 ország, több ezer mintája vett rajta részt, de végül csak 30 százalék kaphat minősítést.  A 2021-es év egy kivételes évjárat volt – emlékezett vissza Németh József. A rajnai rizlinget 2006-ban telepítették a vejével a Szentgyörgyvári-hegyen, és az említett esztendőben igazán különlegesre sikerült a fajtából készített bor.  

–Már január-februárban mutatta magát, hogy ez egy nagyon értékes bor lesz. És úgy döntöttünk, a Bálint javaslatára, hogy ezt a bort hagyjuk. Nem értékesítjük, hanem szépen érleljük. Érleltük fém tartályban, és közel egy évre rá palackoztuk. Fél évi palackos érlelés után került ki ez a bor a berlini versenyre – nyilatkozta Németh József borász.

A rajnai rizling nagyon jól érzi magát ezen a vidéken – tette hozzá Németh József. A leginkább fehérszőlővel foglalkozó pincészet tulajdonosa társra talált a veje személyében. Radics Bálint – aki fantáziát látott a versenyen való részvételben – sok éve segíti már apósa és a Cika Pincészet mindennapjait.

– Én azt vallom, valaki vagy beleszületik vagy belenősül a borászatba. Nálam ez így történt, a Józsi lányát vettem el. Így kerültem a borászat közelébe, előtte csak borkedvelőként ismerkedtem a borokkal. De ez a miliő megtetszett, és egyre többet kezdtem el segíteni a szőlőben, majd a pincében. És azt vettem magamon észre, egyre több minden érdekel a szőlészetben, a borászatban. Mára sikerült némi tudást elsajátítanom, de ez az az ágazat, azt gondolom, amit az ember élete végéig tanul – fogalmazott Radics Bálint.

A Németországban bizonyító rizling több ezer társával együtt lett megmérettetve. A 27 éves múltra visszatekintő, nemzetközi versenyen a magyar, nagynevű borházak szoktak indulni, éppen ezért büszke különösen a Cika Pincészet, mint mikrovállalkozás. Radics Bálint azt mondta: az elismerés nem csupán nekik jár. A méltatlanul elfeledett zalai borvidéké is az érdem.   

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu