+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Írói debütálás
2023. október 31. kedd 13:12
Írói debütálás
Megjelent a nagykanizsai Bánovics Attila első regénye.
Nagykanizsa

A korábbi újságíró „Az espani bankrabló” című kötetében egy fiktív bankrablás és annak résztvevői történetét meséli el.

Több éven keresztül dolgozott rádió és televízióriporterként Bánovics Attila. Miután elhagyta ezt a pályát, hiányozni kezdett számára az írás. Korábban publikált már verseket, azonban regényíróként most debütált. Az espani bankrabló története több évtizedet ölel fel, fontos szereplői pedig olyan magyarok, akik a szocializmus idején emigráltak és bűnözővé váltak a korabeli New Yorkban.

– Bankrabló lesz belőlük, a ’70-es években végrehajtanak egy bankrablást egy amerikai társuk segítségével. Minden nagyon jól sikerül, addig, amíg ki nem lépnek a bankból. Rengeteg pénzt visznek el, viszont az amerikait pár percen belül elkapják a rendőrök. A másikuk másnap feladja magát a rendőrségen, a harmadik bankrabló viszont eltűnik, ahogy a pénz is és soha többé nem találják meg. Viszont 20 évvel később Dél-Franciaországban, tehát 6000 kilométerrel odébb egy golfpályán találnak egy ismeretlen hullát. A rendőrség elkezd nyomozni és kiderül, hogy az egyik gyanúsított részt vett ebben a bizonyos bankrablásban 20 évvel korábban – fogalmazott Bánovics Attila.

Az 1970-es évek Amerikájában jelentősnek számított a magyar alvilág, a regény azonban százszázalékig kitalált történet. A szerző önállóan sajátította el a prózaírás fortélyait, de igyekezett tanulni is néhány írói példaképétől.

– Próbáltam tanulni. Teljesen más kategória, de Kertész Imre nekem nagy kedvencem, ő persze szépíró. Ha egy másik oldalát nézzük, akkor Ken Follett, aki nem feltétlenül krimiíró, viszont, ha valaki szereti őt, akkor az én regényemet is imádni fogja, mert szerintem olvasmányos, csavaros és jó karakterekkel megírt történet – tette hozzá.

Bánovics Attila stábunknak elmondta, korábban eldöntötte, hogy csak akkor ír még egy könyvet, ha az első regényét kiadják és így már gondolkozik a következő történetén.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu