+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Összefogással a mindennapokban
2019. május 17. péntek 14:47
Összefogással a mindennapokban
Ma tartotta a Család- és Gyermekjóléti Központ az "Összefogással a mindennapokban - segíts, hogy segíthessünk" pályázat zárókonferenciáját a HSMK-ban.
Nagykanizsa

Magvetőnek hívta a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója azokat, akik részt vettek az intézmény júliusig tartó projektjében. A csaknem 36 millió forint értékben támogatott program célja az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztése volt. Az „Összefogással a mindennapokban – segíts, hogy segíthessünk” pályázat zárókonferenciáját ma tartották a HSMK-ban. 

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ az Emberi Erőforrások Minisztériumától nyert támogatást egyéni, csoportos és közösségi segítő tevékenységekre, gyermek- és ifjúságvédelmi feladatok ellátására, valamint gyermekvédelmi tevékenységek koordinálására. A programok a közösség és az elfogadás fontosságára hívták fel a résztvevő tanárok, gyerekek és szülők figyelmét.

– Egy ember önmagában kevés ahhoz, hogy egyik lépcsőfokról a másikra haladva sikeres legyen. Ahhoz kell egy közösség, egy támogató közeg. Ha a tolerancia, a másik elfogadása nincs meg a közösségben, akkor nem lesz sikeres – mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő. A pályázat benyújtása előtt a család- és gyermekjóléti központ együttműködési megállapodást kötött a Nagykanizsai Tankerületi Központtal és több oktatási-nevelési intézménnyel.

Az érzékenyítő programok közt szerepelt sok más mellett egyéni tanácsadás, konfliktuskezelési gyakorlat, kutyás terápia, de a résztvevők jártak a budapesti Láthatatlan kiállításon és Zalaszabarban is. – Azt gondolom, mi magvetők voltunk és vagyunk. Elszórtuk azokat a magokat, amik majd kihajtanak, és ezek a fiatal tanulók, s ugyanakkor a szakemberek is picit másfajta szemléletben közelítik meg a másikhoz való viszonyulást – fogalmazott dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója. A mintaprogram zárókonferenciájára dr. Zacher Gábor toxikológust is meghívták, aki a szenvedélybetegség kialakulásának hátteréről és gyakorlati kezelésének lehetőségeiről tartott előadást.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu