+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kezdődik a 24 órás téli készenléti szolgálat az utakon
2019. november 15. péntek 15:10
Kezdődik a 24 órás téli készenléti szolgálat az utakon
A Netta-Pannonia megtette a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy hatékonyan elvégezze a síkosságmentesítést és a hóeltakarítást.
Nagykanizsa

Kezdődik a 24 órás téli készenléti szolgálat az utakon. A Netta-Pannonia megtette a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy a VIA Kanizsával, és ha az időjárás indokolja, alvállalkozók bevonásával, hatékonyan elvégezze a síkosságmentesítést és a hóeltakarítást az utakon.

Bár az előző tél enyhe volt, és a következő napokban sem számíthatunk fagyra, a Netta-Pannonia munkatársai minden eshetőséggel számolnak az időjárás kiszámíthatatlansága miatt. – Mindenki láthatta, ha csak az elmúlt öt évet nézzük, hogy nem volt két egyforma telünk. Így mi minden évben kemény télre készülünk. Ezért tároljuk be a maximálisan betárolható sómennyiséget, és ezért szereljük fel az összes gépünket, hogy bármikor reagálni tudjunk bármilyen környezeti eseményre – mondta Csendes Tamás közterület gondozási vezető.

A ma érvénybe lépett és március 15-ig tartó téli készenléti szolgálathoz a GPS-szel nyomon követett gépeket felszerelték és három új járművet is vásároltak. A raktárakat szintén feltöltötték: idén a tavalyinál több, mintegy 620 tonna útszóró sót, valamint 360 tonna érdesítő anyagot szereztek be.

Az ellátási terület nagy: több mint 180 kilométer bel- és külterületi út, 35 kilométernyi kerékpárút és gyalogjárda, bizonyos közterületi lépcsők, csaknem 180 buszmegálló, valamint 123 gyalogátkelő kezelése tartozik a feladatok közé. A városban 14 tárolóedényt már kihelyeztek, elsősorban a cég dolgozói számára, de a szóróanyagból a lakosok is használhatnak. – A hozzávalókat láttam, meggyőztek a szakemberek arról, hogy jöhet a tél. Természetesen a lakosság figyelmét fel kell hívni arra, hogy a tél mindenkinek ad feladatot. Jó lenne, ha város és lakója ezt együtt tudná felelősséggel és tisztességgel végezni – fogalmazott Balogh László polgármester.

A téli szolgálat hatvan százalékát a síkosságmentesítés, negyven százalékát a hóeltakarítás teszi ki. A téli szemlén az is elhangzott: egy hóeltakarító gép 30-40 kilométeres szakaszon dolgozik, amelyen egy forduló akár 2-3 órába is beletelhet. Folyamatos havazásnál ezért kevésbé látványos a munkavégzés, ilyen esetben a szolgáltató a lakosok türelmét kéri, ugyanakkor javasolja: mindenki készüljön fel a téli útviszonyokra és az emiatt megnövekedett forgalmi időre.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu