+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Az edény azonosítására szolgálnak
2020. január 8. szerda 15:30
Az edény azonosítására szolgálnak
Matricákkal kell ellátni a vegyes és zöldhulladék gyűjtéséhez használt kukákat.
Nagykanizsa

Matricákkal kell ellátni a vegyes és zöldhulladék gyűjtéséhez használt kukákat. A január 1-től életbe lépett módosításra azért volt szükség, hogy a szolgáltató munkatársai számára egyértelművé váljon, melyik edényeket üríthetik.  Aki még nem kapta matricáját vagy bármilyen kérdése van, annak a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatához kell fordulnia.  

A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. a közelmúltban levélben értesítette az érintetteket, hogy az év első napjától a vegyes és a zöldhulladékok gyűjtéséhez használt edényeket azonosító matricákkal kell jelölni. A Híradó által megkérdezettek többsége azonban nem volt tisztában azzal, miért vezették be a matricás rendszert. – Küldték a papírt, hogy ragasszuk a kukára. De igazából nem tudom, hogy miért. – És már felragasztották? Igen – árulta el kérdésünkre Vernyel Ferencné.

A közgyűlés tavaly decemberben fogadta el a hulladékgazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet módosítását, erre azért volt szükség, mert a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. egységes számlázási rendszert kívánt bevezetni. Ebből a rendszerből azonban a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. nem tudja összeállítani az úgynevezett sofőrlistákat, melyek alapján a szolgáltató munkatársai utca és a házszám alapján meg tudják állapítani, hogy hol és milyen edényeket kell üríteni. – Választanunk kellett, hogy vagy sofőrlisták nélkül küldjük ki az embereket, vagy valamilyen más megoldással jelöljük meg azokat az edényeket, amelyek gyűjthetők. Olyan módszert kellett választanunk, ami olcsó, nem igényel semmilyen beruházást vagy eszközfejlesztést, továbbá, ha egy országos, egységes rendszer indul be az edények azonosítására, akkor gyorsan át lehessen térni – tájékoztatott Áfra Barnabás, a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ezért döntöttek a matricás rendszer bevezetése mellett, mely a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. minden ügyfelét érinti. A legtöbben pedig már meg is kapták a matricákat tartalmazó levelet. – Igazából én nem tudtam róla, de megnéztük a postaládát, és benne volt az értesítő. Még aznap felragasztottuk a matricát – mondta Kepe Kitti.

Az ipari fogyasztók január közepétől, a nyaralóövezetekben élők pedig március-áprilisban vehetik kézhez az értesítőt. Akik még nem kapták meg matricáikat vagy bármilyen kérdésük van, azoknak a szolgáltató ügyfélszolgálatához kell fordulniuk.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu