+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Horgolt világ
2020. március 17. kedd 16:04
Horgolt világ
Április ötödikéig lehetett volna megnézni az Én hobbim kiállítássorozat legújabb tárlatát a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Nagykanizsa
 

Április ötödikéig lehetett volna megnézni az Én hobbim kiállítássorozat legújabb tárlatát a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Az érdeklődők péntek este és a hétvégén még megnézhették Bogatin Gyöngyi horgolt kézimunkáit, azonban a koronavírus-járvány miatt a kulturális intézményeknél ma elrendelték a látogatási tilalmat.

Több mint tíz évvel ezelőtt kezdett horgolni Bogatin Gyöngyi, aki ma már olyan magas szinten űzi hobbiját, hogy két könyvet is megjelentetett a témában. Gyakorlatilag nincs olyan kiegészítő, dekoráció, amit ne tudna elkészíteni. Ezekből láthatnak most válogatást az érdeklődők a HSMK-ban. – Van itt kalap, esernyő – az a legújabb, terítők, húsvéti tojások, karácsonyfadíszek és a lakásnak az egyéb díszítő elemei. Amit kitalálok, azt megcsinálom – mondta el Bogatin Gyöngyi.

Bogatin Gyöngyi a kórház traumatológiai osztályán dolgozik, és tagja a Magyar Ápolási Egyesületnek. Kiállítását a szervezet megyei vezetője, Boros Károlyné nyitotta meg, aki egyebek mellett a horgolás egészségre gyakorolt, pozitív hatásairól beszélt. – A feszültséget levezeti, csökkenti a szorongást, különféle feladatok megoldásában is segíthet, hiszen tudományosan is kimutatták, hogy fejleszti a kreativitást, így a váratlan problémákat is könnyebb megoldani. Nagyon fontos, hogy ilyesmivel is foglalkozzunk, mert általa érzékenyebbek vagyunk a betegek iránt is – fogalmazott Boros Károlyné, a Magyar Ápolási Egyesület megyei elnöke.

Boros Károlyné hozzátette: a magyar ápolók példaképének tekintett Kossuth Zsuzsanna szintén foglalkozott kézműveskedéssel: brüsszeli emigrációja után megtanulta a csipkeverést, később pedig megnyitotta saját műhelyét.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu