+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Ingyenes korrepetálással segít az Egyszülős Egyesület
2020. augusztus 12. szerda 15:06
Ingyenes korrepetálással segít az Egyszülős Egyesület
A Nagykanizsán februárban megalakult szervezet a veszélyhelyzet megszűntetését követően igyekszik megvalósítani kitűzött céljait.
Nagykanizsa

Ingyenes korrepetálással segíti a gyermekek iskolába való visszatérését az Egyszülős Egyesület. A Nagykanizsán februárban megalakult szervezet a veszélyhelyzet megszűntetését követően igyekszik megvalósítani kitűzött céljait. 

A Halis István Városi Könyvtár ad otthont a kedden első alkalommal megvalósult iskolai felkészítő foglalkozásoknak. Az intézmény már a nyáron is 12 gyermek táboroztatásával segítette az egyesület munkáját.

- Most már több szálon kapcsolódtunk össze, egyrészt a nyári táborozással is, másrészt remélhetőleg itt lesznek azok a foglalkozások, ahol segítik a gyermekeket a tanulásban, örülünk, hogy ők is ránk találtak. Aminek pedig külön örülök, hogy kollégáim közül többen vállaltak is korrepetálást, így ilyen módon is részesei lehetünk ezen szép kezdeményezésnek - mondta el Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

A kétórás ismétlő foglalkozásokra alsó és felső-tagozatos diákokat is vártak a szervezők. - Az előző félévet nagyon formabontóan zártuk az iskolákban, hiszen a járványhelyzet, az online oktatás nagy kihívás elé állította a szülőket és a gyermekeket. Most megpróbálunk nekik segíteni egy öt alkalmas rendezvénysorozat keretében, amellyel az a célunk, hogy matematika, történelem és magyar nyelv és irodalom tantárgyakból segítsünk nekik, amivel elmaradtak, illetve amivel nehézségük adódott az online oktatás alatt - árulta el Schmidtka Ildikó tanár.

A februárban alakult Egyszülős Egyesület a veszélyhelyzet után folytatta félbemaradt tevékenységét, így a közeljövőben több programmal is várja nemcsak tagjait.

- 19-én a Kossuth téren faültetési programunk lesz, ahová invitálunk mindenkit nemcsak egyszülősöket. A terv az, hogy a gyermekek kislapáttal, öntözőkannával tevékenyen részt vesznek a faültetésben. Még egy programunk lesz augusztusban, 28-án adománynapunk lesz. A Covid időszaka alatt is gyűltek az adományok. A Felsőtemplom közösségi házába várunk minden érdeklődőt, fogják, vigyék, válogassák szeretnénk ezzel is segíteni - fűzte hozzá Németh Györgyi, az Egyszülős Egyesület elnöke.

A jelenleg 18 tagú Egyszülős Egyesület tanulmányaikban a tanév során is segíteni szeretné a gyermekeket.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu