+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kanizsán nyílhat meg a Dunántúl első veterán kerékpár múzeuma
2020. szeptember 11. péntek 15:04
Kanizsán nyílhat meg a Dunántúl első veterán kerékpár múzeuma
A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség nemrégiben megvásárolt egy 170 négyzetméteres helyiségét a régi könyvtár épületében.
Nagykanizsa

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség nemrégiben megvásárolt egy 170 négyzetméteres helyiségét a régi könyvtár épületében. A tagok fő terve az, hogy nem egy szimpla múzeumot, hanem egy interaktív elemekből álló kiállítást hozzanak létre a készülő intézményben.

Nagy népszerűségnek örvend Kanizsán az oldtimer kerékpárosok munkássága, a veterán biciklik szerelmesei rendszeres részvevői a Város napjához kapcsolódó programsorozatnak. A KOKSZ vezetésének már régi terve volt, hogy létrehozzon egy múzeumot.

– Idén egy hónappal ezelőtt sikerült egy olyan helyiségre szert tennünk, ami most még lehangoló látvány, de itt szeretnénk majd megvalósítani a Kanizsai Oldtimer Kerékpár Múzeumot –  mondta el Dene Tibor, a KOKSZ elnöke. Dene Tibor Híradónknak azt is elárulta: az egyesület a kerékpár-történelem palettájának majdnem az összes elemével rendelkezik.   

– Ha megtaláljuk azt konzerváljuk és ez az érték igazából, hogy nem nyúlunk hozzá, hanem megmentjük éppen úgy, ahogy felleltük. Nyilván, ahogy rá akadunk nem teljes terjedelemben találjuk meg, előfordul, hogy hiányzik belőle egy kerék, sárvédő. Nyilván ezt be kell szerezni. A másik, amikor restaurálásról beszélünk, ez annyit jelent, hogy minden le van tisztítva, rozsdátlanítva, homok-fúvózva, újra van festve, csíkozva – folytatta Dene Tibor.

Az egyesület szeretné minél átfogóbb módon bemutatni Nagykanizsa biciklitörténelmét, így bárkitől szívesen fogadnak a kanizsai kerékpározáshoz köthető relikviákat, fényképeket, esetleg dokumentumokat.

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu