+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tarnóczky Attila emlékére
2020. október 21. szerda 16:30
Tarnóczky Attila emlékére
A tábla a piaristák Sugár út 11-es épületére került.
Nagykanizsa

Várostörténeti emléktáblát avatott a néhány napja elhunyt Tarnóczky Attila emlékére a 25 éves Czupi Kiadó. A tábla a piaristák Sugár út 11-es épületére került.

A Czupi Kiadó 25. éve elsősorban kanizsai szerzőktől, kanizsai témákban és kanizsai olvasóknak készíti a könyveit. A kötetek száma közelíti a százat a Halis István Városi Könyvtár polcain és 70 százalékuk elektronikusan is elérhető a kiadó weboldalán. A évfordulón túl a frissen avatott tábla Tarnóczky Attilának, a várostörténeti táblasorozat alkotójának tiszteletére állít kőbe vésett emléket.

- Tarnóczky Attila az elvbarátom volt. Ebből alakult ki egy sokkal mélyebb barátság is ismeretség. A Tarnóczky Attila asztaltársaság már a 33. éve – mert ez 1988-ban kezdődött- a hét egy estéjét együtt tölti – mondta Czupi Gyula, a Czupi Kiadó alapítója. 

A megemlékezésen Farkas Tibor zenész előadta egy Tarnóczky Attilával szívesen énekelt népdalukat, Horváth István versmondó pedig Kardos Ferenc sorait szavalta el a városunk helytörténeti kutatójára visszagondolva.

A leleplezést követően Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója megáldotta az emléktáblát.

- Szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejezzem a hálámat és köszönetemet a piarista rend és iskola nevében a városnak, hogy visszafogadott minket és a város részévé válhatunk. Hálás szívvel emlékszem én is Tarnóczky Attilára, aki ennek az emléktáblának a létesítését kezdeményezte. nagyon köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ennek a megvalósításához – folytatta Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója. 

A „Közös” laktanya helyi jelentőségű épületegyüttes 1890-ben készült el és 1923-tól építették át a piarista gimnázium számára. Az 1945-ben államosított iskola 1995-ben térhetett vissza a létesítménybe. 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu