+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szakmát a kézbe! 3. rész
2020. november 19. csütörtök 15:51
Szakmát a kézbe! 3. rész
Az a gyerek, aki szeret alkotni, biztos, hogy jól fogja magát érezni nálunk – említette Laukó Emőke, a Zsigmondy-iskola igazgatója.
Nagykanizsa

Az a gyerek, aki szeret alkotni, biztos, hogy jól fogja magát érezni nálunk – említette Laukó Emőke, a Zsigmondy-iskola igazgatója a Szakmát a kézbe! mai adásában. A Nagykanizsai Szakképzési Centrum intézményeivel készített háromrészes, pályaorientációs beszélgetéssorozat ma ért véget, az adásokat a Youtube-csatornánkon nézhetik vissza.

A mai beszélgetésen Laukó Emőke részletesen bemutatta a Zsigmondy-iskolában elérhető ágazatok követelményeit, erősségeit és a bennük rejlő lehetőségeket. A korábbi adásokban nézőink már részletes képet kaphattak a hazai szakképzés átalakulásáról. Ezzel kapcsolatban az iskolaigazgató kiemelte: azon gyerekek számára, akik még nem tudják, hogy milyen pályán képzelik el a jövőjüket, de szeretnek alkotómunkát végezni, jobb választás lesz a szakképzés, mint a gimnázium.

– Aki szeretne a gyakorlati ideje alatt valami egészen mást csinálni, s én minden szakmának el tudom mondani a szépségét. Megtudhatják, hogy mit csinál másként egy épületgépész a gyakorlaton vagy egy bányász, egy asztalos, egy kárpitos, egy fodrász, kozmetikus. Más típusú tevékenységgel alkotnak. S, ha az alkotás örömét megadjuk, megtalálja, akkor nagyon jól fogja magát érezni nálunk - mondta el  Laukó Emőke, a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Szakképző Iskola igazgatója.

Az intézmény képzési lehetőségeit jól mutatja, hogy előfordul az is, hogy a fiatalok a barátaiktól hallott pozitív tapasztalatokat miatt döntenek egy ágazat mellett.

– Hetedik, nyolcadik környékén szakmát kellett választani s először úgy voltam vele, hogy a Zsigmondy-iskolán belül a rendészetire szerettem volna menni, csak meghallottam, hogy indul ez az épületgépész-technikus szak, s körbekérdezgettem az ismerőseim között, hogy ez milyen szakma. Elmagyarázták és megtetszett, s az egyik osztálytársamnak is, így mind a ketten jelentkeztünk – árulta el Németh Martin, a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Szakképző Iskolájának diákja.

Arra is van lehetőség, hogy a diákok a gyakorlati helyükön maradhassanak az iskola elvégzése után. Ehhez a cégvezetők szerint elengedhetetlen, hogy a gyerekek nyitottak legyenek a cégeknél elsajátítható tudásra.

– 15 éves gyerekekről van szó, s bekerülnek egy mindennapi gyártásba, ahol nem csak az a feladatunk, hogy tanítsuk őket, s nem csak azzal tanítjuk őket, hogy különböző szakmai fogásokat mutatunk meg nekik, hanem az életre is nevelgetjük őket azzal, hogy abba a munkába visszük bele őket, amit mi csinálunk. Nagyon fiatal gyerekekről van szó, és azt gondolom, hogy másképpen gondolkodnak ma, mint mondjuk 15-20 évvel ezelőtt - hangsúlyozta Németh Pál Levente, a Fabak Kft. ügyvezető igazgatója.

Pár hónapjuk még van a döntésre a fiataloknak. A jelentkezést 2021. február 19-ig kell feltölteni a Középfokú Felvételi Információs Rendszer egyéni jelentkezők számára készített oldalára. 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu