+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Az igazi szalagos fánk elkészítése
2021. január 21. csütörtök 15:00
Az igazi szalagos fánk elkészítése
A vízkereszttől hamvazó szerdáig tartó farsangi időszaknak elengedhetetlen kelléke a fánk.
Nagykanizsa

Nagy figyelmet, meleget és minőségi, jó alapanyagot igényel az igazi szalagos fánk elkészítése. A vízkereszttől hamvazó szerdáig tartó farsangi időszaknak elengedhetetlen kelléke a fánk. Stábunk az édes sütemény fortélyainak megismeréséhez Bogatin Sándornétól kért segítséget.

Édesanyjától tanult fánkot sütni Bogatin Sándorné. Az eszteregnyei Őszirózsák dalkör tagja a sütemény elkészítésének egyik lehetséges hibafaktoraként említette, hogy sokan nem megfelelő hőmérsékletű és minőségű olajban sütik ki a fánkot. Hozzátette, sok múlik a kelesztésen és a dagasztáson is. Szerinte nagy igazság van abban a régi mondásban, miszerint: úgy kell kidolgozni a tésztát, hogy a plafon csöpögjön.

– Belekevertem már a sót, majd nekiállhatunk kidolgozni. Én 1 kilóhoz 7-8 deci tejet szoktam felhasználni. De itt is sok múlik azon, hogy milyen a liszt minősége, hiszen attól függ, hogy miként veszi fel a tejet. Nem öntöm hozzá egyből az egészet, kicsit közben is adok hozzá. S amikor ezt jól kidolgozzuk, hozzáadjuk a citromhéjat és az olajat – mondta Bogatin Sándorné. 

Az eszteregnyei csoport tagjai régóta részt vesznek a fánkfesztiválon, így ott is sokan megkóstolhatták már Bogatin Sándorné süteményeit. A tervek szerint erre idén is lesz lehetőség, bár a vírushelyzet miatt ezúttal nem a megszokott formában rendezik az országos szinten is egyre népszerűbb kanizsai gasztrokulturális eseményt. 

– Nem az a forma lesz, mint ami eddig volt. Sajnos online lehet majd jobban megnézni a programokat. Lesz lehetőség majd a helyszínen is kóstolni, de nagyon kis mennyiségben. 13. alkalommal is ott leszünk, mindig így van ez, hiszen nagyon szeretjük ezt a rendezvényt. Ugyanis egy nagyon jó társaság alakult ki, a Kodály-művház igazgatónője, Kámánné Szép Terézia nagy lelkesedéssel készít és vár és fogad bennünket – árulta el Bogatin Sándorné.  

A mostani vírusidőszakban az eddigieknél többen próbálkozhatnak fánkkészítéssel. Jó tanácsként Bogatin Sándorné még hozzátette: sütéskor csak annyi tésztát rakjunk a lábosba, hogy kényelmesen meg lehessen őket forgatni. A sütemény elkészítésének főbb részleteit mai Kommentár Nélkül című műsorunkban is bemutatjuk.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu