+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Második lett a cserhátis csapat a PENdroidon
2021. február 9. kedd 17:07
Második lett a cserhátis csapat a PENdroidon
Már sokadik éve jutnak az élmezőnybe a Cserháti-iskola diákjai is.
Nagykanizsa

Második lett a cserhátis csapat a PENdroidon. A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának országos alkalmazásfejlesztő versenyén Csapó Bálint és Tánczos János felkészültségének köszönhetően az intézmény ismét érmet szerzett. A siker értékét még tovább növeli, hogy a verseny története alatt eddig minden alkalommal kvalifikálta magát legalább egy cserhátis csapat a döntőbe, sőt, a kanizsai iskola volt az első, amely kétszer is elhódította már a győztesnek járó kupát.   

Minden évben országunk több nívós szakképző intézménye és gimnáziuma méretteti meg a tanulóit a PENdroidon. Már sokadik éve jutnak az élmezőnybe a Cserháti-iskola diákjai is, ami nagy büszkeség a városnak – árulta el a Cseri-tech felkészítő tanára, Gábris Jácint. Azt is hozzátette, hogy bár a fiúk mindig nagyon szerények ebben a kérdésben, de nagyon komoly szintű tudás és felkészültség szükséges egy ilyen eredmény eléréséhez.

- Tapasztalataim szerint a csapatok többsége nagyon komolyan áll a feladathoz. A két tanuló is, akik részt vettek a döntőben, mind a ketten nagyon elhivatottak és motiváltak. Az önállóság egy érdekes kérdés, mert az alapokat itt az iskolában, programozási órán el tudják sajátítani. A saját gondolkodásmód és a saját ötletek viszont az az ő kincsük – mondta el Gábris Jácint felkészítő tanár.

A kanizsai versenyzők arról számoltak be, hogy még a döntős feladat sem okozott nekik komolyabb nehézséget. Az alkalmazásból ugyan kihagytak néhány kért funkciót, de így is a második helyre rangsorolta a zsűri a megoldásukat.

- Folyton nehezülnek a versenyek, évről évre, főleg a döntő. A lényege az volt most, hogy egy termelőszövetkezeti, ipari játékot kellett készíteni, szerintem nem volt igazán nehéz. Csak felírtuk az alapokat az első tíz percben és ezután már neki tudtunk látni a programozásnak, kódolásnak – árulta el Csapó Bálint diák.

A PENdroid a tanulmányaik mellett egy igazi kihívás a középiskolások számára és lehetőség arra, hogy fejlesszék tudásukat a programozásban.

- Már négy éve, amióta idekerültem az iskolába, részt veszek a versenyeken. Az elején még nem értettem az egészhez annyira, de az iskola sokat segített, és egy jó kihívás is volt az évek során. Minden évben jól teljesítettünk – tette hozzá Tánczos János diák.

Mindkét nyertes, végzős fiú tovább szeretné bővíteni az ismereteit és a munkájukat is informatikai területen képzelik el.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu