+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Nagykanizsai ápolók dala
2021. február 19. péntek 15:38
Nagykanizsai ápolók dala
A pszichiátria osztály munkatársai a Magyar Ápolási Egyesület felhívására készítették el az egyperces videóüzenetet.
Nagykanizsa

Egy saját dallal ünnepelték meg a Magyar Ápolók Napját a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozói. A pszichiátria osztály munkatársai a Magyar Ápolási Egyesület felhívására készítették el az egyperces videóüzenetet.

Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első főápolója 1817. február 19-én született. Február 19-e – a Magyar Ápolási Egyesület indítványának köszönhetően – 2014 óta hivatalosan is a Magyar Ápolók Napja. Idén a pandémia miatt nem lehetett a megszokott formában ünnepelni, így a kanizsai kórház pszichiátria osztályának ápolói írtak egy dalt az eseményre, amit közösen el is énekeltek.

- Valami asszociáció jött bennem létre, és József Attila Kertész leszek című verse jutott eszembe, amit Koncz Zsuzsa és a Fonográf Együttes adnak elő. Megkértem a munkatársamat, akinek van egy kis költői vénája, hogy legyen szíves és segítsen nekem ebben. Petesné Kosaras Tünde ápoló aznap műszakban is dolgozott, és műszak után vállalta az átiratot. Éjszakába nyúlóan készítettük a kis versünket - mondta el Boros Károlyné, a Magyar Ápolási Egyesület Zala megyei vezetője.

A vers zenei aláfestése Farkas Tibornak, az Igricek vezetőjének köszönhető, aki már korábban is közreműködött az ápolók február 19-i rendezvényein.

- Ica megkeresett, hogy van ez az ötlet, hogy írtak egy nagyon kedves szöveget a Kertész leszek dallamára és megkért, hogy kísérjem le gitárral. Én ezt megtettem és Horváth Imre kollégám segített abban, hogy ezt felvételen is rögzítsük. Nagyon kellemes és jó volt, mert láttam, hogy az ápolók is nagyon lelkesen énekeltek és örültek ennek a közös produkciónak. Ritka alkalom ez most és örülök, hogy összejött - árulta el Farkas Tibor, az Igricek Együttes vezetője.

Boros Károlyné elmondta, fontos céljuk volt, hogy a lakosság is azonosulni tudjon a daluk szövegével. A produkció már többekhez eljutott és a visszajelzések alapján mindenkinek tetszett.      

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu