+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Nem marad el a Nemzetközi Jazz Nap
2021. április 23. péntek 15:52
Nem marad el a Nemzetközi Jazz Nap
A főváros mellett Debrecen, Pécs, valamint Nagykanizsa szolgáltat online koncertet április 28-án és 29-én.
Nagykanizsa

Nem marad el a Nemzetközi Jazz Nap – de virtuális térbe szorul. A főváros mellett Debrecen, Pécs, valamint Nagykanizsa szolgáltat online koncertet április 28-án és 29-én.

Nagykanizsa és a jazz 1973 óta összefonódott, akkor kezdődtek a nagy sikerű jazzhétvégék, amelyek később fesztiválokká nőtték ki magukat – mondta el elöljáróban Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. A nemzetközi napon immár hét éve ingyenes koncerteket szerveznek a műfaj kedvelőinek.

- A tavalyi és az idei év más. Mert a pandémia rányomta a bélyegét a kultúraközvetítés tereire és lehetőségeire. Viszont igazából kiszélesedett, hiszen bárki, akinek internetes hozzáférési lehetősége van, csatlakozhat a Nemzetközi Jazz Naphoz. Online koncerteket láthat a kedves közönség – nyilatkozta Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója.

Városunkban nagyon sok világhírű jazzmuzsikus bontogatta a szárnyait – fogalmazott a KKK igazgatója, és mint hangsúlyozta: öröm a szervezők számára, hogy Gayer Mátyás jazz-zongorista éppen itthon tartózkodik, és zenésztársával együtt ad online koncertet.

- Én nagyon örülök ennek a felkérésnek. Manapság valóban nagyon nehéz a szakmabelieknek és minden művésznek a világban. De nagyon örülök, hogy a jazznap apropóján lehetőségünk van újból fellépni, ráadásul itthon, a szülővárosomban. És nagyon remélem, hogy hamarosan beindulhatnak a dolgok – mondta el Gayer Mátyás.

Gayer Mátyás zenésztársa a duókoncert során Hofecker Dániel, aki a grazi és a bécsi zenei élet egyik fontos szereplője.

- Szerintem ez egy nagyon fontos dolog, hogy az embereket közelebb hozzuk ehhez a műfajhoz, és ez egy kiváló esemény, ami ezt a törekvést szolgálhatja - árulta el Hofecker Dániel.

A művészek játékát tegnap délután vették fel. Az online jazzélmény április 29-én, este 7 órától lesz látható a Kanizsa Kulturális Központ Facebook-oldalán.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu