+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Játék a jövőért
2021. május 27. csütörtök 17:18
Játék a jövőért
A projektjének része egy interaktív előadás, illetve egy applikáció, amin keresztül megtapasztalhatják a gyerekek a tetteik következményeit.
Nagykanizsa

16 millió forint támogatást nyert a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület a Bűnmegelőzési Ötletpályázaton. A program témaköre a kortárs bántalmazás és bűnmegelőzés volt. A kanizsai csoport „Játék a jövőért” című projektjének része egy interaktív előadás, illetve egy applikáció, amin keresztül megtapasztalhatják a gyerekek a tetteik következményeit.

2019-ben jelent meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kétkörös ötletpályázata. Budavölgyi Kálmán, az egyesület elnöke elmondta, a projektjük kiterjed a fizikális és mentális bántalmazásra is. Szeretnék megmutatni a gyerekeknek, hogyan miként ne váljanak se áldozattá, se elkövetővé.

– Mi már régóta szerettünk volna egy ilyen programon indulni, mert volt egy projekttervünk. Az ötletünket elfogadták. Második körben fel kellett menni Budapestre a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnak a központjába, ahol személyesen találkoztunk, elmondtuk, hogy mit szeretnénk a folytatásban, majd kidolgoztuk a pályázatot. Nagyon örültünk neki, amikor 16,4 millió forinttal támogatták az elképzeléseinket. Játék a jövőért a címe. Témaköre pedig a kortárs bántalmazás és a bűnmegelőzés – tájékoztatott Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület elnöke.

Egy 45 perces színdarabon keresztül ismertetik a történetet a fiatalokkal, amiben a nézőközönség interaktívan vesz részt. Az előadásnak három főszereplője van, az osztályt pedig a közönség adja. A program szakmai hátterét a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint pszichológus és drámapedagógus is segítette.

– Együtt dolgoztunk Mihály Péterrel, a zalaegerszegi színház drámapedagógusával, aki maga a mentorprogramot építette hozzá. Illetve Nyakó Melinda pszichológus is foglalkozott a gyerekekkel, akik szerepelnek a darabban. Őnekik volt külön érzékenyítés erre, hogy még inkább átérezzék azt, hogy miért adjuk elő, és miért dolgozunk – mondta Szollár-Nikolics Zsanna, a Kanizsai Fiatalok Közösségének elnöke. 

Az előadáshoz kapcsolódik egy applikáció is, ami közvetlenül a színdarab után történik. Az élőszereplős játékon keresztül nyomon követhetik a gyerekek a három főszereplő történetét. 

–Ez egy nagyon hosszadalmas folyamat mind a három gyereknek a döntéseit végigjátszani. Vannak nagyon pozitív, és nagyon negatív végkifejletek. El lehet menni nagyon a végletektől a végletekig. Ez az alkalmazás arra való, hogy a gyerekek felfedezhessék, és megnézhessék azokat a döntéseket, amiket lehet, hogy a való életben nem hoznának meg. Ha látják a következményeit, akkor tudjanak ellene tenni vagy esetleg már felfedezzék az ő osztályukban is – árulta el Fási Barnabás, a Kanizsai Fiatalok Közösségének alelnöke.

A program egyelőre kísérleti jellegű, így megközelítőleg 600 gyereknek mutatják majd be az előadást Zala megyében. Amennyiben bűnmegelőzési téren sikereket érnek el vele, akkor tervezik a folytatását, valamint más témák feldolgozását.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu