+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Ludvig Nemzetközi Művésztelep nyílt nap
2021. augusztus 30. hétfő 19:04
Ludvig Nemzetközi Művésztelep nyílt nap
Az érdeklődők - a már hagyománynak számító rendezvényen - beleshettek a műtermekben zajló munkafolyamatokba.
Kendlimajor

Sokan látogattak el Kendlimajorba a Ludvig Nemzetközi Művésztelep nyílt napjára szombaton. Az érdeklődők - a már hagyománynak számító rendezvényen - beleshettek a műtermekben zajló munkafolyamatokba.  

29. alkalommal népesült be a művésztelep Kendlimajorban – egy-két kivétellel, de minden meghívott művész megérkezett az előző hétvégén. Ahogyan az a felvételeken is látszik: termékenyen teltek az elmúlt napok.

- Szeretjük, ha jönnek a látogatók, hiszen a művészet nem önmagáért való, nem egy öncélú dolog. Szeretjük, ha jönnek a környékbeliek, akiket érdekel. És látják az alkotásokat készülőben, tudnak közvetlen kapcsolatot kialakítani a művészekkel. Mert úgy látjuk, a művészeknek nagyon fontos a közvetlen kapcsolat az emberekkel – nyilatkozta Ludvig Klára, a Ludvig Nemzetközi Művésztelep szervezője.

Az idei szimpózium szinte minden résztvevője már több éve visszajáró vendég – köztük Győrffi András festőművész a jellegzetes képeivel. Mint fogalmazott: ez a művésztelep számára az év fénypontja.

- Ez egy család. Tehát mindig jönnek új unokatestvérek, meg elmennek nagybácsik, de valahogy ez az egész úgy történik, mintha rengeteg testvér és rokon együtt lenne. Tehát így élünk. Ez egy nagyon izgalmas történet. Ez más, mint otthon a műterem magányában, a saját családunk körében persze. Ez egy nagyon inspiratív és rendkívül hangulatos környezet –fogalmazott Győrffi András festőművész.

A művésztelep Európán kívüli alkotói kedden, a Magyar Plakát Ház tárlatán mutatkoznak be. A programsorozat eredményét pedig az alkotók szombat este tárják fel egy közös kiállításon Kendlimajorban, a Ludvig Művésztelepen.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu