+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A MAORT-tól az Olajbányászig 1945-72
2021. szeptember 6. hétfő 12:10
A MAORT-tól az Olajbányászig 1945-72
Vlaszák Gézával És Kovács Tamással beszélgethettek a könyvhét utolsó napján az érdeklődők.
Nagykanizsa

Vlaszák Géza: „A MAORT-tól az Olajbányászig 1945-72” című kötetét mutatták be a könyvhét utolsó előadásán a Halis István Városi Könyvtárban. Az érdeklődők a mű szerzője mellett, Kovács Tamással, az FC Nagykanizsa elnökével beszélgethettek.

Az előző könyv, a „60 év a fociban Nagykanizsán” sikerén felbuzdulva folytatta Géza bácsi a helyi futballtörténet megírását. A sorozat különlegessége, hogy az egymást követő kötetek visszafelé haladnak az időben. A másodikban már egészen 1945-ig visszamenőleg olvashatók a kanizsai focis események.

- Ebben van minden, ebben van az én élményem is, amit átéltem. Tények, ez tényeken alapul. Tehát tulajdonképpen végigmegy, hogy ’45-től milyen osztályokban játszott az egyesület, hányadik helyen volt, a végén benne van, hogy kik dolgoztak itt edzőként és kik játszottak. 130 játékos van megnevezve, húsz egynéhány edző, és egy lexikális dolog van a végén –árulta el Vlaszák Géza, a kötet szerzője.

Ami csak az emlékezetben él, az az emlékezők halálával sajnos végleg eltűnik – fogalmazott Kovács Tamás. A régi mérkőzések nagy részét felvételeken nem lehet megnézni, így szerinte különösen fontos, hogy legalább írott formában nyomuk maradjon az utókor számára.

- Nálunk az FC Kanizsánál, több mint 250 gyerek rúgja a labdát, ismerkedik ezzel a számunkra legszebb sportággal. Így számukra is egy történelmi távlatba helyeződik az, hogy itt már történtek események korábban is, amihez ők is kapcsolódhatnak, ők is értékként tekinthetnek rá. Magukénak érezhetik ezeket az eseményeket, ezeket az embereket, akiknek már az unokái vagy a dédunokái játszanak nálunk –fogalmazott Kovács Tamás, az FC Nagykanizsa elnöke.

Az első hivatalos futballmérkőzés 1910. július 27-én volt Nagykanizsán. Vlaszák Géza bácsi a készülő, harmadik kötetében már eddig a dátumig szeretné feleleveníteni a történéseket. 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu